Cum trecem de la post la mesele de Sărbători? Câteva reguli
După o perioadă îndelungată de post, înaintea Sărbătorilor, urmează o perioadă de excese alimentare și diverse probleme pentru sănătate. Cum trebuie să procedăm de Sărbători, cât și cum putem mânca, dar și alte informații interesante aflăm de la Dr. Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
Tot mai mulți pacienți obezi ajung la UPU
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Obezitatea este boala lumii moderne și este cauzată de stilul de viață sedentar dublat de un regim alimentar nepotrivit, caracterizat de excese alimentare și alimente hipercalorice, înalt procesate. Primul pas în prevenția bolii este educația, care trebuie începută de la vârste foarte mici. Exercițiul fizic și alimentația echilibrată sunt principalele măsuri care pot preveni boala, dar și principalele măsuri terapeutice. Există, în prezent, numeroase programe de tratament nechirurgical al obezității, dar toate se bazează pe acești doi piloni.
În cazul în care obezitatea duce la afectarea stării de sănătate și nu se obțin rezultate prin regimul alimentar și exercițiile fizice, poate fi indicată o intervenție de chirurgie metabolică. Aceasta nu trebuie să fie de sine stătătoare, ci obligatoriu o parte a unui program intensiv de slăbit. Studiile științifice au dovedit că astfel de intervenții chirurgicale bariatrice au efect terapeutic pe termen lung și pot chiar trata complicații deja instalate ale obezității, precum diabetul zaharat de tip 2.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News