Cum trecem de la post la mesele de Sărbători? Câteva reguli
După o perioadă îndelungată de post, înaintea Sărbătorilor, urmează o perioadă de excese alimentare și diverse probleme pentru sănătate. Cum trebuie să procedăm de Sărbători, cât și cum putem mânca, dar și alte informații interesante aflăm de la Dr. Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
Tot mai mulți pacienți obezi ajung la UPU
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Obezitatea este boala lumii moderne și este cauzată de stilul de viață sedentar dublat de un regim alimentar nepotrivit, caracterizat de excese alimentare și alimente hipercalorice, înalt procesate. Primul pas în prevenția bolii este educația, care trebuie începută de la vârste foarte mici. Exercițiul fizic și alimentația echilibrată sunt principalele măsuri care pot preveni boala, dar și principalele măsuri terapeutice. Există, în prezent, numeroase programe de tratament nechirurgical al obezității, dar toate se bazează pe acești doi piloni.
În cazul în care obezitatea duce la afectarea stării de sănătate și nu se obțin rezultate prin regimul alimentar și exercițiile fizice, poate fi indicată o intervenție de chirurgie metabolică. Aceasta nu trebuie să fie de sine stătătoare, ci obligatoriu o parte a unui program intensiv de slăbit. Studiile științifice au dovedit că astfel de intervenții chirurgicale bariatrice au efect terapeutic pe termen lung și pot chiar trata complicații deja instalate ale obezității, precum diabetul zaharat de tip 2.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News