Chirurgia glandei tiroide: Prin ce etape trece pacientul
Glanda tiroidă este un organ endocrin localizat la baza gâtului, care produce hormoni a căror activitate este foarte importantă pentru întregul organism. Datorită creșterii accesului la ecografia tiroidiană, pacienții află, în prezent, dacă suferă de boli ale tiroidei, înainte de a avea vreun simptom. Mulți oameni descoperă chiar că au nevoie de operație. Despre chirurgia glandei tiroide discutăm cu dr. Roxana Boanță, medic specialist Chirurgie endocrină.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
În prezent, afecțiunile glandei tiroide sunt tratate cu succes cu ajutorul terapiei medicamentoase moderne sau al intervențiilor de chirurgie endocrină. Tiroidectomia este intervenția practicată cel mai frecvent de numai de chirurgii supraspecializați în patologia endocrină și este indicată în anumite cazuri de hipertiroidism, gușă tiroidiană, noduli tiroidieni și, desigur, pentru cancerul de tiroidă.
După o intervenție de chirurgie endocrină, tratamentul cu iod radioactiv este indicat pentru a distruge orice posibilă urmă de țesut tiroidian restant. Celulele canceroase tiroidiene care nu au putut fi extirpate chirurgical sau care s-au răspândit către nodulii limfatici sau au diseminat la distanță pot fi distruse eficient prin terapia cu iod radioactiv. Iodoterapia este recomandată după tiroidectomie la pacienții care suferă de cancer tiroidian diferențiat (papilar sau folicular), pentru a completa tratamentul cu viză curativă.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News