Chirurgia glandei tiroide: Prin ce etape trece pacientul
Glanda tiroidă este un organ endocrin localizat la baza gâtului, care produce hormoni a căror activitate este foarte importantă pentru întregul organism. Datorită creșterii accesului la ecografia tiroidiană, pacienții află, în prezent, dacă suferă de boli ale tiroidei, înainte de a avea vreun simptom. Mulți oameni descoperă chiar că au nevoie de operație. Despre chirurgia glandei tiroide discutăm cu dr. Roxana Boanță, medic specialist Chirurgie endocrină.
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Primele reacții ale lui Simion și Piedone după înregistrarea audio în care ce se alintă cu „Satana” și „Sătănel”
În prezent, afecțiunile glandei tiroide sunt tratate cu succes cu ajutorul terapiei medicamentoase moderne sau al intervențiilor de chirurgie endocrină. Tiroidectomia este intervenția practicată cel mai frecvent de numai de chirurgii supraspecializați în patologia endocrină și este indicată în anumite cazuri de hipertiroidism, gușă tiroidiană, noduli tiroidieni și, desigur, pentru cancerul de tiroidă.
După o intervenție de chirurgie endocrină, tratamentul cu iod radioactiv este indicat pentru a distruge orice posibilă urmă de țesut tiroidian restant. Celulele canceroase tiroidiene care nu au putut fi extirpate chirurgical sau care s-au răspândit către nodulii limfatici sau au diseminat la distanță pot fi distruse eficient prin terapia cu iod radioactiv. Iodoterapia este recomandată după tiroidectomie la pacienții care suferă de cancer tiroidian diferențiat (papilar sau folicular), pentru a completa tratamentul cu viză curativă.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News