Ce trebuie să facă pacientul după fiecare ședință de radioterapie și câte sesiuni pot fi necesare
Radioterapia externă este o metodă de tratament cu rolul distrugerii celulelor canceroase din diverse zone ale corpului și cu efecte secundare minime asupra țesuturilor sănătoase din jur. Cum se realizează această procedură, în funcție de patologia pacientului, ne spune dr. Matei Bâră, medic specialist Radioterapie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Radioterapia este o componentă esențială a planului terapeutic pentru foarte mulți pacienți oncologici. Această modalitate de tratament utilizează radiații pentru a distruge celulele canceroase și are un rol important în procesul de vindecare, în reducerea riscului de recidivă și de stopare a multiplicării și răspândirii celulelor canceroase în corp, dar și rol paliativ, pentru ameliorarea simptomelor bolii.
Radioterapia externă este principalul tip de tratament cu radiații și este indicată în numeroase tipuri de cancer. Avantajul major al acestei metode de tratament de precizie este acela că acționează loco-regional, cu minime efecte secundare asupra țesuturilor sănătoase din jurul zonei afectate. Radiațiile ionizante utilizate de radioterapia externă sunt aplicate țintit și sunt administrate cu ajutorul unui accelerator liniar poziționat în apropierea pacientului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News