Ce tipuri de accidente sunt mai frecvente în timpul drumețiilor montane
Cei mai mulți fugim vara în natură, în drumeții, ca să evadăm din căldura orașelor. Beneficiile traseelor montane sunt resimțite din plin. Atenție, însă, la riscul accidentărilor când vă avântați pe munte. Despre toate acestea discutăm cu dr. Răzvan Dragomir, medic primar Ortopedie și traumatologie.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Foarte multe persoane aleg să își petreacă timpul liber în natură, parcurgând trasee montane care de care mai spectaculoase și mai dificile. Drumețiile montane sunt considerate activități sportive de intensitate ridicată și, în funcție de antrenamentul și afecțiunile preexistente, pot supune organismul la eforturi mari și pot chiar suprasolicita aparatul locomotor. Parcurgerea traseelor montane fără echipament corespunzător poate cauza apariția durerilor articulare de genunchi, a luxațiilor de gleznă sau a fracturilor osoase. Managementul medical al unor astfel de situații se face obligatoriu într-un serviciu specializat de ortopedie și traumatologie care dispune de dotările necesare pentru diagnosticul avansat și tratamentul minim invaziv sau deschis al oricăror traumatisme sportive.
Conduita terapeutică a traumatismelor sportive implică, pe lângă tratamentul ortopedic și chirurgical de specialitate, și recuperarea posttraumatică. De cele mai multe ori, procesul de recuperare și reabilitare medicală se întinde pe perioade lungi de timp. Tratamentul postoperator al traumatismelor sportive trebuie personalizat și poate include proceduri de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News