Ce tipuri de accidente sunt mai frecvente în timpul drumețiilor montane
Cei mai mulți fugim vara în natură, în drumeții, ca să evadăm din căldura orașelor. Beneficiile traseelor montane sunt resimțite din plin. Atenție, însă, la riscul accidentărilor când vă avântați pe munte. Despre toate acestea discutăm cu dr. Răzvan Dragomir, medic primar Ortopedie și traumatologie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Foarte multe persoane aleg să își petreacă timpul liber în natură, parcurgând trasee montane care de care mai spectaculoase și mai dificile. Drumețiile montane sunt considerate activități sportive de intensitate ridicată și, în funcție de antrenamentul și afecțiunile preexistente, pot supune organismul la eforturi mari și pot chiar suprasolicita aparatul locomotor. Parcurgerea traseelor montane fără echipament corespunzător poate cauza apariția durerilor articulare de genunchi, a luxațiilor de gleznă sau a fracturilor osoase. Managementul medical al unor astfel de situații se face obligatoriu într-un serviciu specializat de ortopedie și traumatologie care dispune de dotările necesare pentru diagnosticul avansat și tratamentul minim invaziv sau deschis al oricăror traumatisme sportive.
Conduita terapeutică a traumatismelor sportive implică, pe lângă tratamentul ortopedic și chirurgical de specialitate, și recuperarea posttraumatică. De cele mai multe ori, procesul de recuperare și reabilitare medicală se întinde pe perioade lungi de timp. Tratamentul postoperator al traumatismelor sportive trebuie personalizat și poate include proceduri de kinetoterapie, fizioterapie sau masaj.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News