Live

Ce este vertijul și care sunt cauzele apariției acestuia

Data publicării:
Dr. Maxim Vasian, medic specialist O.R.L.

O amețeală apărută brusc și care durează poate anunța tulburări ale urechii interne, cu rol în menținerea echilibrului. Afecțiunea se numește vertij și poate fi tratată modern, prin mai multe metode. Despre soluții în pierderea echilibrului discutăm cu dr. Maxim Vasian, medic specialist ORL.

Amețeala poate avea diverse cauze și poate varia în intensitate, începând de la o senzație trecătoare de leșin și până la vertij, când pacientul are impresia că totul se învârte în jurul lui. Întrucât amețeala poate fi produsă de multe cauze, printre care se numără și răul de mișcare sau afecțiuni ale urechii interne, se recomandă ca pacientul să solicite o consultație ORL de îndată ce apar astfel de probleme.

În cadrul consultației, medicul orelist poate recomanda și efectuarea unor teste vestibulare pentru diagnosticarea vertijului. Videonistagmografia este considerată noul standard pentru testarea funcțiilor urechii interne, iar posturografia (statică sau dinamică) este indicată în situații de pierdere a echilibrului, vertij, amețeli sau rău de mișcare. Metodele avansate de analiză matematică folosite în posturografia dinamică permit o sinteză mai precisă a rezultatelor, adaptând fiecare program în funcție de nevoile specifice ale pacientului.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Ce au descoperit medicii în abdomenul unui bărbat

Partenerii noștri