Live

Ce este și cum se manifestă boala arterială periferică

Data actualizării: Data publicării:

Boala arterială periferică este o afectare în care se produce o îngustare treptată a diametrului vasului de sânge. Ce complicații pot apărea și care este tratamentul, ne spune dr. Elena Nechifor, medic primar Chirurgie cardiovasculară.‬

Boala arterială periferică este o afecțiune ce apare ca urmare a irigării insuficiente cu sânge oxigenat la nivelul țesuturilor. Atunci când peretele arterelor se îngroașă prin depunerea de colesterol și apoi de calciu, vasul se îngustează treptat. Când boala atinge un prag critic, țesuturile irigate de artera afectată încep să sufere. Apare astfel durerea, evidentă mai ales la membrele inferioare. În absența tratamentului, boala arterială periferică poate evolua către complicații grave, precum necroza, care impune amputarea membrului afectat.

Pentru evaluarea circulației arteriale a segmentului de membru afectat, medicii recomandă efectuarea unei investigații minim invazive numită arteriografie periferică, care permite planificarea unei strategii de revascularizare. Tratamentul se poate realiza chirurgical, intervențional sau prin metode mixte, hibride. Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, pacientul cu boală arterială periferică trebuie să se adreseze unui centru care asigură toate tipurile de tratament.

Material susținut de www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Ce au descoperit medicii în abdomenul unui bărbat

Partenerii noștri