Ce este necroza avasculară de cap femural și de ce apare această afecțiune
Vorbim astăzi despre una dintre cauzele durerii de şold: necroza avasculară de cap femural. Este o afecţiune care apare atunci când vascularizaţia la nivelul şoldului este întreruptă. Ne explică dr. Vladimir Puşcaşu, medic primar Ortopedie şi traumatologie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Necroza avasculară de cap femural este o formă de necroză a osului care apare din cauza blocării circulației sanguine spre capul femural. Privat de oxigen, țesutul osos se necrozează și moare. În formele ușoare, afecțiunea poate trece neobservată, însă în cele avansate produce durere, care poate iradia în zona inghinală, coapse, fese și chiar în genunchi. În timp, articulația șoldului se degradează și poate fi necesară înlocuirea ei, caz în care se montează o proteză de șold.
Afecțiunea este diagnosticată de medicul ortoped, în urma unei consultații și a unor investigații imagistice – radiografie sau examen RMN. În funcție de severitatea necrozei și de simptomele pacientului, specialistul va indica tratamentul potrivit, care poate presupune proceduri de fizioterapie și administrarea unor medicamente pentru controlul durerii, sau, în cazurile grave, poate fi recomandată artroplastia șoldului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News