Live

Ce este intoleranța la histamină și cum se tratează

Data publicării:
Dr. Adriana Cămuescu

Intoleranța la histamină apare mai ales în urma consumului unor alimente ce conțin pește, mâncare fermentată sau alcool și se manifestă prin diaree, dureri de cap și simptome specifice alergiilor. Aflăm mai mult despre intoleranța la histamină de la dr. Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică.

Intoleranța la histamină apare atunci când organismul nu este capabil să metabolizeze histamina, o substanță prezentă în mod natural în organism, dar și în unele alimente. Persoanele cu acest tip de intoleranță pot prezenta diaree, greață și vărsături, dureri de cap, rinoree, dificultăți la respirat, mâncărimi ale pielii, urticarie, eritem, tensiune scăzută, aritmii cardiace.

Persoanele care prezintă astfel de manifestări trebuie să se adreseze către un medic alergolog, pentru un examen clinic, teste de diagnostic și recomandări de tratament. Sunt foarte multe alergii care prezintă semne și simptome similare și nu este suficient tratamentul, ci pacienții ar trebui să și evite consumul de alimente care conțin histamină.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rolul examenului PET-CT într-o boală pulmonară gravă

Tiroidita autoimună în sarcină: ce trebuie să știi

Ce este testarea vestibulară și când este recomandată

Sângerarea rectală, semn că trebuie să mergi la medic

Partenerii noștri