Ce este intoleranța la histamină și cum se tratează
Intoleranța la histamină apare mai ales în urma consumului unor alimente ce conțin pește, mâncare fermentată sau alcool și se manifestă prin diaree, dureri de cap și simptome specifice alergiilor. Aflăm mai mult despre intoleranța la histamină de la dr. Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică.
Creștere alarmantă a cazurilor de alergii din cauza caniculei
Viața în București, calvar pentru alergici
Aerul din casă, mai poluat uneori decât cel de afară
Drepturi pentru românii cu alergii
Avertisment: Oamenii care au alergii severe să nu se vaccineze împotriva COVID
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Intoleranța la histamină apare atunci când organismul nu este capabil să metabolizeze histamina, o substanță prezentă în mod natural în organism, dar și în unele alimente. Persoanele cu acest tip de intoleranță pot prezenta diaree, greață și vărsături, dureri de cap, rinoree, dificultăți la respirat, mâncărimi ale pielii, urticarie, eritem, tensiune scăzută, aritmii cardiace.
Persoanele care prezintă astfel de manifestări trebuie să se adreseze către un medic alergolog, pentru un examen clinic, teste de diagnostic și recomandări de tratament. Sunt foarte multe alergii care prezintă semne și simptome similare și nu este suficient tratamentul, ci pacienții ar trebui să și evite consumul de alimente care conțin histamină.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News