Ce este brahiterapia și când este recomandată
Brahiterapia este o metodă de tratament al cancerului prin care se administrează o doză de radiaţii în imediata apropiere a unei tumori. Care sunt avantajele acestei tehnici şi când este recomandată în cazul cancerului de rect, ne spune dr. Beatrice Anghel, medic primar radioterapie.
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Cancerul colorectal este între afecțiunile oncologice cel mai frecvent diagnosticate în România. Incidența este explicată prin stilul de viață nesănătos, sedentar, cu o dietă bogată în carbohidrați și săracă în fibre, dar și prin absența unui program de screening. Colonoscopia este o investigație sigură și rapidă, care poate identifica și tumori de dimensiuni reduse.
Tratamentul cancerului de rect implică, de obicei, intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii, care poate fi completată cu radioterapie, chimioterapie, imunoterapie sau terapie biologică țintită. Brahiterapia este o metodă avansată de radioterapie, în care implanturi radioactive sunt plasate direct în țesutul tumoral sau în apropierea acestuia pentru a distruge celulele maligne. Această abordare este indicată în unele cazuri de cancer de rect deoarece permite o iradiere precisă și foarte eficientă, cu puține efecte adverse.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News