Ce este brahiterapia și când este indicată
Brahiterapia sau radioterapia internă este un tratament cu radiații avansat, folosit şi în tratarea cancerului de endometru. Prin această tehnică., medicul poate administra doze mari de radiație în zona afectată. Despre tratamentul acestui tip de cancer discutăm cu dr. Sorin Bogdan, medic specialist Radioterapie.
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Cancerul de endometru apare prin degenerarea neoplazică a celulelor care căptușesc interiorul uterului, în cavitatea uterină. Factorii de risc pentru apariția cancerului endometrial includ obezitatea, tratamentele cu estrogeni la menopauză, administrarea de tamoxifen pentru prevenția sau tratamentul cancerului de sân, sindromul metabolic, diabetul zaharat tip 2, istoricul familial de cancer endometrial, vârsta înaintată.
De cele mai multe ori, tratamentul constă într-o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea completă a uterului (histerectomie), dar în stadiile avansate ale bolii sau în caz de recidivă tratamentul este multimodal, incluzând și radioterapia sau chimioterapia alături de chirurgie. Brahiterapia este o metodă modernă de radioterapie, care se efectuează prin introducerea unor implanturi radioactive în imediata vecinătate a tumorii. În acest fel, medicul poate administra o doză mare de radiații în țesutul tumoral, limitând iradierea țesutului sănătos din jur. Procedura nu este dureroasă și se poate realiza fără internare, iar recuperarea este rapidă, pacienta putând să-și reia imediat activitatea obișnuită.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News