Ce analize sunt recomandate după confirmarea sarcinii
Confirmarea sarcinii este unul dintre cele mai frumoase momente din viață. Pentru ca viitoarele mame să fie în totalitate pregătite, medicii recomandă mai multe tipuri de analize. Despre primul trimestru al sarcinii discutăm cu dr. Laura Ciutacu, medic specialist Obstetrică-ginecologie.
Povestea celor doi frați gemeni născuți la doi ani distanță
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Este foarte important ca imediat după ce a aflat că este însărcinată, prin efectuarea testului de sarcină, viitoarea mamă să se prezinte la un consult de obstetrică-ginecologie pentru confirmarea sarcinii și stabilirea planului de urmărire. Controalele prenatale, analizele și ecografiile au un rol important în monitorizarea sarcinii, pentru că pot descoperi în timp util apariția anumitor eventuale complicații. În acest fel, se poate interveni prompt și adecvat astfel încât viața fătului și a mamei să nu fie puse în pericol.
O monitorizare corectă a gravidei trebuie să înceapă chiar din primul trimestru și presupune efectuarea unui set de analize de sânge, urină și secreții vaginale, alături de ecografiile de sarcină, care oferă informații importante legate de modul în care se dezvoltă fătul, dar și despre starea generală de sănătate a viitoarei mame. Prima ecografie de sarcină este utilă pentru a verifica dacă embrionul s-a implantat normal în uter sau dacă sarcina este extrauterină, aceasta din urmă necesitând intervenție de urgență. Tot acum se va afla și numărul de embrioni implantați, se vor estima vârsta gestațională și data probabilă a nașterii și, pentru a preveni un avort spontan, se va verifica dacă există semne de insuficiență cervicală.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News