Care sunt soluțiile terapeutice pentru litiaza urinară
Pietrele la nivelul căilor urinare pot duce la complicații grave. De aceea tratamentul trebuie făcut doar la indicația medicului. Care sunt riscurile automedicației și tratamentelor greșite în această boală discutăm cu dr. Rucsandra Manu, medic primar Urologie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Litiaza urinară poate provoca, pe lângă semnele și simptomele urinare, și manifestări generale. Din păcate, multe persoane care se confruntă cu aceste probleme aleg întâi să se trateze singure. Aceste remedii nu sunt, însă, de ajutor, mai ales când litiaza este avansată. Pentru evitarea complicațiilor ce pot apărea, este recomandat un consult de specialitate, la un medic urolog, încă de la primele manifestări clinice care pot indica prezența pietrelor la rinichi.
În urma consultației, care este completată de analize și investigații imagistice specifice, aproape invariabil de ecografie, medicul specialist va stabili diagnosticul și va recomanda cel mai potrivit tratament, în funcție de severitatea afecțiunii și de particularitățile pacientului. În prezent, litiaza urinară poate fi tratată eficient și prin metode minim invazive, fără operație, cum este litotriția extracorporală cu unde de șoc (ESWL), care permite fragmentarea calculilor renali prin unde de șoc emise de un aparat special, produse în afara organismului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News