Care sunt secretele unui creier sănătos
Vorbim astăzi despre cel mai complex și poate cel mai misterios organ: creierul. Un creier sănătos asigură calitatea vieții noastre. Cum avem grijă de această comoară și care este secretul tinereții creierului aflăm de la profesor dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar Neurochirurgie.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
În ultimii ani, frecvența diagnosticării afecțiunilor cerebrale a crescut tot mai mult, oboseala, stresul și stilul de viață nesănătos fiind câțiva dintre factorii de risc care contribuie la apariția unor astfel de boli. Un prim pas în menținerea sănătății creierului este respectarea unei rutine echilibrate, care să includă zilnic odihnă suficientă, mișcare, activități relaxante și o dietă bazată pe legume, fructe și alte alimente sănătoase care alungă oboseala. Fumatul și consumul de alcool în exces trebuie evitate pe cât posibil, la fel și alimentele care conțin multe grăsimi sau mult zahăr.
Chiar dacă un stil de viață corect ajută la menținerea unui creier sănătos și activ, unele afecțiuni neurologice pot totuși să apară. Recomandat este ca la primele semnale de alarmă – durere de cap, stări de confuzie, tulburări de vedere, probleme de concentrare sau memorare – pacientul să se adreseze pentru consult la un medic specializat în neurologie sau neurochirurgie. Indiferent de afecțiunea diagnosticată, în prezent există tratamente mult mai precise și mai sigure, unele chiar minim invazive, care scad mult riscul de complicații și sechele neurologice.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News