Live

Care sunt factorii de risc pentru pancreatita acută și în ce constă tratamentul

Data publicării:
Conf. dr. Mădălina Ilie, medic primar Gastroenterologie

Tratamentul pancreatitei acute presupune măsuri medicale specifice, precum drenajul colecţiilor asociate acestei boli. Despre procedurile care au ca scop recuperarea pacientului, discutăm cu conf. dr. Mădălina Ilie, medic primar Gastroenterologie.

Apariția de colecții lichidiene este o complicație frecventă în pancreatita acută. Acestea pot apărea în faza acută a bolii sau tardiv. Majoritatea colecțiilor de lichid pancreatic se resorb spontan și nu necesită intervenție. Însă, atunci când apare infecția, gradul de severitate crește, pacientul are dureri abdominale puternice, febră, puls accelerat, greață și vărsături, iar în cazurile foarte grave viața bolnavului poate fi în pericol și trebuie intervenit cât mai repede posibil.

Pentru drenajul colecțiilor asociate pancreatitei acute, medicii au dezvoltat proceduri minim invazive care sunt realizate endoscopic, fără niciun fel de incizie. Aceste proceduri de endoscopie intervențională trebuie să fie realizate de medici cu experiență și cu acces în urgență la servicii de chirurgie generală, deoarece poate fi necesară o astfel de intervenție atunci când nu se reușește drenarea colecțiilor peripancreatice.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fost fotbalist de la FCSB, întreținut de mama sa: ”Sumele de bani dăruite de mine, principala sursă de venit a familiei lui”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care sunt cauzele pancreatitei acute și cum se manifestă

Partenerii noștri