Care sunt factorii de risc pentru pancreatita acută și în ce constă tratamentul
Tratamentul pancreatitei acute presupune măsuri medicale specifice, precum drenajul colecţiilor asociate acestei boli. Despre procedurile care au ca scop recuperarea pacientului, discutăm cu conf. dr. Mădălina Ilie, medic primar Gastroenterologie.
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu
Prima declarație a lui Ciolacu după ce a fost desemnat premier
Lista miniștrilor din noul cabinet
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Apariția de colecții lichidiene este o complicație frecventă în pancreatita acută. Acestea pot apărea în faza acută a bolii sau tardiv. Majoritatea colecțiilor de lichid pancreatic se resorb spontan și nu necesită intervenție. Însă, atunci când apare infecția, gradul de severitate crește, pacientul are dureri abdominale puternice, febră, puls accelerat, greață și vărsături, iar în cazurile foarte grave viața bolnavului poate fi în pericol și trebuie intervenit cât mai repede posibil.
Pentru drenajul colecțiilor asociate pancreatitei acute, medicii au dezvoltat proceduri minim invazive care sunt realizate endoscopic, fără niciun fel de incizie. Aceste proceduri de endoscopie intervențională trebuie să fie realizate de medici cu experiență și cu acces în urgență la servicii de chirurgie generală, deoarece poate fi necesară o astfel de intervenție atunci când nu se reușește drenarea colecțiilor peripancreatice.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News