Care pot fi cauzele durerii de genunchi
Durerea de genunchi poate avea numeroase cauze. Pentru a scăpa de acest disconfort este importantă vizita la medic pentru diagnosticul corect. Ca să înţelegem cum apare durerea de genunchi şi ce este de făcut, discutăm cu dr. Claudia Haralambie, medic specialist Reumatologie.
Lasconi: „Voi discuta cu toate partidele, dar guvernare se poate face doar cu centru-dreapta”
Emil Boc consideră că schimbările în PNL sunt „făcute la timpul lor”
Incertitudine pe bursă după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur
Despăgubiri de 350.000 euro și închisoare cu suspendare în cazul tragediei din Bihor: doi tineri au murit, fetița lor scăpând cu viață
Discursul Elenei Lasconi, după ce a intrat în turul II al alegerilor prezidențiale
Ilie Bolojan anunță că PNL o susține „fără nicio negociere” pe Elena Lasconi, în turul II
Care sunt destinațiile la modă printre români pentru „day trip-uri”
Ce cadouri își doresc românii și ce primesc de Crăciun
Cum a influențat rețeaua socială TikTok rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigat de Călin Georgescu
Durerea de la nivelul articulației genunchiului este foarte frecvent întâlnită la persoanele vârstnice, din cauza leziunilor degenerative care însoțesc înaintarea în vârstă. Contrar așteptărilor, sunt și din ce în ce mai mulți tineri care se confruntă cu astfel de dureri de genunchi, mai ales cei care practică sporturi de performanță. La vârste tinere, durerile apar prin suprasolicitarea genunchiului, articulație care amortizează și susține toată greutatea corpului. Diagnosticul afecțiunilor care au cauzat durerile de genunchi, atunci când nu este vorba de traumatisme, îl face medicul reumatolog.
Tratamentul durerii de genunchi presupune combaterea durerii prin medicație simptomatică – analgezice, antiinflamatoare, decontracturante. Acesta trebuie însă dublat de tratamentul bolii de fond, în cazul afecțiunilor autoimune sau inflamatorii sistemice. Pentru leziunile traumatice sau degenerative, este utilă colaborarea cu medicul ortoped în vederea stabilirii oportunității unei intervenții chirurgicale – artroscopie, protezare articulară, infiltrații intraarticulare. Nu va fi neglijat nici tratamentul de recuperare și reabilitare medicală, cu proceduri fizicale pentru facilitarea vindecării și ameliorarea durerii și kinetoterapie pentru restabilirea funcționalității.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News