Live

Când e indicată nașterea prin cezariană

Data publicării:

În ultimele săptămâni de sarcină, bebelusul își alege o poziție finală pentru naștere. Care sunt cele mai frecvente poziții sau prezentații fetale și ce tipuri de naștere sunt indicate în diverse situații ne spune dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie.

Prezentația fetală, adică modul în care se poziționează fătul înainte de naștere, are o mare importanță pentru a stabili dacă nașterea pe cale naturală este posibilă sau dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a extrage fătul din uterul mamei pentru a evita riscurile materne și fetale. În unele prezentații fetale, nașterea naturală nu este posibilă și cezariana devine obligatorie.

Nașterea într-o maternitate pregătită pentru orice situație este recomandată întotdeauna, indiferent de prezentația fătului, deoarece pot apărea oricând situații neprevăzute care să necesite intervenții prompte și apoi internare în Secția de Terapie Intensivă pentru mamă sau la Terapie Intensivă Neonatală pentru nou-născut. În plus, în cazurile de sarcină la risc, mai ales atunci când mama suferă de diverse afecțiuni ce pot pune sarcina în pericol, se recomandă ca nașterea să aibă loc într-un spital multidisciplinar, unde echipele de obstetrică și de neonatologie să fie sprijinite și de echipe de alte specialități.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Credea că are o răceală persistentă. De ce boală gravă suferea de fapt bărbatul

Cum poate fi tratată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Medici din Iași demontează teoria „firului divin” a lui Călin Georgescu

Declarații controversate ale lui Călin Georgescu: Nașterea prin cezariană este „o tragedie”

Partenerii noștri