Când e indicată nașterea prin cezariană
În ultimele săptămâni de sarcină, bebelusul își alege o poziție finală pentru naștere. Care sunt cele mai frecvente poziții sau prezentații fetale și ce tipuri de naștere sunt indicate în diverse situații ne spune dr. Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie.
Zeci de copii s-au născut de Crăciun, în România.
Trei surori au născut în aceeași zi
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Prezentația fetală, adică modul în care se poziționează fătul înainte de naștere, are o mare importanță pentru a stabili dacă nașterea pe cale naturală este posibilă sau dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a extrage fătul din uterul mamei pentru a evita riscurile materne și fetale. În unele prezentații fetale, nașterea naturală nu este posibilă și cezariana devine obligatorie.
Nașterea într-o maternitate pregătită pentru orice situație este recomandată întotdeauna, indiferent de prezentația fătului, deoarece pot apărea oricând situații neprevăzute care să necesite intervenții prompte și apoi internare în Secția de Terapie Intensivă pentru mamă sau la Terapie Intensivă Neonatală pentru nou-născut. În plus, în cazurile de sarcină la risc, mai ales atunci când mama suferă de diverse afecțiuni ce pot pune sarcina în pericol, se recomandă ca nașterea să aibă loc într-un spital multidisciplinar, unde echipele de obstetrică și de neonatologie să fie sprijinite și de echipe de alte specialități.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News