Reţeta săptămânii | Crochete cu alune, maioneză şi rucola
Ce au în comun crochetele, alunele, maioneza, laptele de soia şi rucola? Sunt ingredientele unui preparat fără carne pe care îl puteţi realiza foarte uşor în propria bucătărie. Iar prezentarea este una spectaculoasă, cu ajutorul căreia cu siguranţă veţi putea impresiona membrii familiei sau prietenii aflaţi în vizită.
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Inundațiile din Spania: O femeie a rămas blocată trei zile într-o mașină, alături de corpul neînsuflețit al cumnatei sale
Tarantula, noul animal de companie la modă printre români
Industria mineritului din România ajunge la fier vechi, furată bucată cu bucată. Acuzații grave la CEO Oltenia
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Circulație blocată în Timișoara. Un tramvai abia scos pe traseu, a deraiat
Un român a murit pe un şantier din Italia, după ce un zid s-a prăbuşit peste el
Suspiciuni de luare de mită: Procurorii DNA fac percheziții la Serviciul de Ambulanță Dolj și la Spitalul CFR Craiova
MAE: 22 de români, dispăruți după inundațiile catastrofale din Spania
Pentru a pregãti crochetele aveţi nevoie de unt, fãinã integralã şi lapte de soia. Amestecul îl împãrţiţi în mai multe porţii sub formã de sfere, iar în mijloc introduceţi puţin unt şi usturoi.
"În acest mix avem şi oregano. Sare, piper. Laptele de soia îi va da un gust dulceag, iar alunele o textură mai crocantă."
Crochetele astfel formate se trec prin făină, ou bătut şi mălai.
"La aceste crochete este foarte important să le facem pane de două ori, dar nu prin făină. Încă o dată prin ou bătut şi încă o dată prin mălai ca să fim siguri că mixul va rămâne aşa cum îl formăm. Este un mix mai moale."
Acestea se prãjesc în friteuzã aproximativ douã minute, dupã care se adaugã sare. Urmeazã pregãtirea farfuriei, pe care maioneza joacã un rol important.
"Este o maioneză clasică, fiecare o poate adapta cum îşi doreşte. Însă am adăugat un piure de pătrunjel ca să-i dea o culoare verde şi un gust de primăvară."
Cu toate ingredientele alãturi urmeazã sã pregãtim farfuria.
"O lingură jumătate de maioneză şi vom întinde uniform în centrul farfuriei. Apoi ceapa marinată deasupra... crochetele cu alune şi maioneză."
Nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ornăm preparatul cu rucola şi să îl adaptăm în funcţie de porţiile pe care le doreşte fiecare.
Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News