Îmbolnăviri pe bandă rulantă. 2600 de cazuri de infecții respiratorii în Bihor
Urmările vremii reci din această perioadă se văd și în statisticile autorităților medicale. Direcția de Sănătate Publică Bihor a anunțat creșterea numărului cazurilor de infecţii acute respiratorii în județ.
Vremea se înrăutățește: ploi, ninsori și temperaturi de până la -14 grade. Cum va fi în weekend
Iarnă fără contracte de deszăpezire, din dorința primarilor de a face economie
Țepe pe internet cu anvelope de iarnă. Cum vă puteți feri de ofertele-capcană
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Cum arată viața la bloc, într-un oraș în care oamenii se încălzesc și astăzi cu sobe pe lemne
Iarnă „ca pe vremuri”, în Europa
Primul episod autentic de iarnă
Câciu: Vom avea facturi mai ieftine la iarnă
Un milion de bucureșteni riscă să rămână fără căldură la iarnă
În prima săptămână a anului au fost înregistrate mai bine de 2.600 de cazuri, cu peste 400 în plus faţă de cele din ultima săptămână a lui 2018.
Numărul infecţiilor este mai mare şi faţă de perioada similară din anul trecut, când au fost contabilizate în jur de 2.530 de cazuri.
A scăzut, în schimb, numărul cazurilor de pneumonie şi bronhopneumonie, care au ajuns la puțin peste 600 de îmbolnăviri. Direcţia pentru Sănătate Publică Bihor a anunțat că în acest sezon rece nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în județ.
“Se recomandă populaţiei să îşi realizeze aprovizionarea cu alimente pentru o perioadă mai lungă de timp, pentru a evita deplasările în timpul frigului.În situaţia în care este necesară părăsirea locuinţei în condiţii de ger este recomandat să acoperim zona capului prin această zonă se pierde aproximativ 30% din căldura corpului, îmbrăcarea cu haine groase şi călduroase, păstrarea mănuşilor pe mâini pentru protejarea căldurii şi la nivelul mâinii şi degetelor”, sunt sfaturile doctorului Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor
“Trebuie să ne deplasăm pe stradă şi în aer liber în ritm egal, fără efort suplimentar, iar în timpul mersului trebuie acordată atenţie sporită porţiunilor cu gheaţă de pe traseu în vederea prevenirii alunecărilor, căderilor şi a fracturării membrelor”, a încheiat Țîrt.
Redactor: Claudiu Mihuţ
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News