Live

Elevi din Bihor, în vizită la "mascaţii" de la Acţiuni Speciale și la criminaliști. Şcolarii au văzut cum funcţionează detectorul de minciuni

Data actualizării: Data publicării:

În această săptămână, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Bihor s-au întâlnit cu elevii din mai multe școli din județ, în cadrul activităților de prevenire desfășurate cu ocazia campaniei „Școala Altfel – Educație pentru siguranță!”. Pe lângă discuțiile cu oamenii legii, peste 150 de copii au vizitat laboratorul criminalistic, au aflat cum funcţionează poligraful şi au trecut prin sala în care se antrează luptătorii de la Intervenţie Rapidă.

foto: Poliţia Bihor

Invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Bihor, peste 150 de copii au avut posibilitatea de a vizita laboratorul pentru detectarea comportamentului simulat. Cei mici au trecut și prin laboratoarele criminalistice în cadrul cărora se efectuează activități de expertiză criminalistică ori prin laboratorul de identificări judiciare din cadrul Serviciului Criminalistic.

„De asemenea, copiii au interacționat cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, fiind interesați de activitatea acestora și de profesia de polițist. Copiii care au vizitat sediul IPJ Bihor au vizitat și sala de sport în care se antrenează polițiștii bihoreni”, a transmis biroul de presă al Poliţiei bihorene.

Pe parcursul săptămânii peste 300 de copii din Bihor au participat la activităţile iniţiate de poliţiştii bihoreni în cadrul campaniei „Şcoala Altfel”. Oamenii legii au mers în şcoli şi au discutat cu cei mici despre prevenirea comportamentelor antisociale, a accidentelor rutiere ori a violenţei între elevi.

Activitățile preventive vor continua și săptămâna viitoare.

Editor web: Adrian Laboş

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Copiii români de la țară, victimele sărăciei. 250.000 dintre ei se culcă flămânzi seară de seară. „Am învățat că nu trebuie să renunț”

World Vision România lansează raportul anual  „Bunăstarea Copilului din Mediul Rural”

Scrisoarea unei adolescente de 15 ani pentru adulți: „Nu vreau să ne vedeți ca pe o amenințare, ci ca pe un pilon în viața voastră”

Avertismentul UNICEF de Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor: Deciziile liderilor mondiali definesc lumea pe care copiii o vor moşteni

Partenerii noștri