Colegiul Prefectural Bihor | Despre sancţiuni antigunoaie şi investiții pentru amenajarea unor râuri
Prefectura Bihor anunță măsuri extreme pentru a preveni depozitele ilegale de gunoi. Mașina cu care se face transportul deșeurilor va fi confiscată de autorități, a spus miercuri Ioan Mihaiu, în cadrul Colegiului Prefectural. Garda de Mediu Bihor a făcut mai multe controale în județ pentru a preveni aceste practici, însă a descoperit că în multe locuri, populația nu are contract cu o firmă de salubritate.
Primele măsuri în cazul femeii decedate după ce a fost externată de la UPU Slatina. Medicul de gardă, sancționat cu 10.000 de lei
Boloș se scuză pentru deficitul bugetar prin cheltuielile cu investițiile. Dăianu: „E o nerozie”
Tone de deșeuri zac pe un teren din Sectorul 1
Pădure plină de resturi de betoane. Jurnaliștii care filmau, legitimați de polițiști
Unele țări au decis să-i amendeze drastic pe cetățenii care nu votează
Oamenii de afaceri sunt revoltați de noile măsuri fiscale: Duc la recesiune
SUA anunță că scutul de la Deveselu va fi întărit
Școală transformată în depozit de gunoaie
Peste 100.000 de turiști au petrecut 1 Mai la mare. În urma lor au rămas munți de gunoaie
În zonele mărginașe ale orașelor, dar și pe cursurile de apă, în păduri sau chiar în peșteri, fenomenul deșeurilor aruncate la întâmplare a atins cote alarmante în Bihor. Prefectura Bihor anunță măsuri extreme în cazul celor care poluează mediul înconjurător.
Ioan Mihaiu, prefectul județului Bihor: „Vom face ceea ce nu s-a făcut până acum. Vom trece la confiscarea mijlocului de transport, până acum nu s-a făcut. Legea o permite şi o vom face dacă e nevoie.”
Garda de Mediu Bihor a făcut mai multe controale în județ pentru a depista depozitele ilegale de deșeuri. A descoperit comune în care populația nici nu are contract cu o firmă de salubritate, așa că aruncă gunoiul la întâmplare.
Monica Crișan, purtător de cuvânt al Gaărzii de Mediu Bihor: „O problemă majoră s-a găsit acolo unde (...) există cartiere de de romi. Aici salubrizarea este defectuoasă, majoritatea cetățenilor nu au contracte de salubrizare, drept urmare goniul nu se colectează.”
Tot în cadrul colegiului prefectural, Administrația Bazinală de Apă Crișuri a prezentat programul de investiții pe 2018.
Sorin Guler, directorul ABA Crișuri: „Pentru anul 2018 programul de investiţii cuprinde atât investiţii în derulare, cât şi investiţii noi. Pentru Bihor avem alocaţi 15 milioane de lei; peste 12 milioane de lei pentru amenajarea malului Crişului Repede - mai exact se va lucra de la podul Ferdinand până la Centrul de Calcul.”
Cu un milion de lei de la bugetul de stat va fi amenajat și un sector al Văii Nimăiești, în Beiuș. Însă Administrația Bazinală de Apă Crișuri va aloca, din fonduri proprii, peste 45 de milioane de lei pentru lucrări în Oradea și în județ.
Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Norbert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News