2500 de spectatori la Centenarul Filmului Românesc din cadrul Oradea Summer Film
Peste 2.500 de spectatori au participat la Centenarul Filmului Românesc desfăşurat timp de trei zile, între 3 şi 5 august în Cetatea din Oradea. Evenimentul a fost inclus în cadrul festivalului Oradea Summer Film şi a adus în faţa cinefililor locali trei producţii autohtone.
Irina Margareta Nistor comentează cel mai nou scandal de la Hollywood
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
„Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu", „Moartea Domnului Lăzărescu" și „Reconstituirea" au fost proiectate pe ecranul din Şanţul Cetăţii. După fiecare proiecţie au fost organizate sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Invitata specială a evenimentului a fost actriţa Ileana Popovici, care a povestit despre cum i-a fost schimbată viaţă de rolul oferit de Lucian Pintilie în filmul „Reconstituirea".
Ileana Popovici, actriță: "La Oradea ne-am simţit foarte bine: public excepţional, un ambient extraordinar de plăcut - parc, cetatea, ecranul mare. Am avut noroc de o vreme excepţională. Eu, personal, emoţii foarte mari, pentru că... din nou, "Reconstituirea" în faţa publicului, un public pe care nu-l cunosc. Emoţiile sunt foarte mari. Sper să le placă filmul şi abia aştept să aud discuţiile de după vizionare."
Irina Margareta Nistor, critic de film: "De obicei, se zice cetatea filmului, care e Hollywood-ul. Ei, pentru noi trei zile n-a mai fost Hollywood-ul, cetatea filmului a fost cetatea din Oradea. Mai mult dect atât, mi-a plăcut că era un decor perfect pentru un film, ceea ce sper să-i şi inspire pe regizorii din ziua de azi.
A fost public foarte mult, deşi erau filme atipice pentru vacanţă: "Autobiografia lui Ceauşescu" şi "Moartea domnului Lăzărescu" şi la final, cel care mi-e cel mai drag, de departe, "Reconstituirea". Am văzut că se uită cu drag, fac fotografii la sfârşit şi întreabă când mai venim."
Editor web: Adrian Laboş
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News