CTP, despre cazul de la Galați: „Procedează exact ca polițiștii din Caracal, exact ca omorâtorul din Caracal”
Cristian Tudor Popescu consideră că cei doi polițiști care nu au reacționat în cazul fetei pline de sânge de la Galați nu sunt oameni și n-au înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă la Caracal. În schimb, cetățenii acestei țări s-ar putea să înțeleagă ceva din tot ce văd acum: descoperă cine este statul paralel, spune gazetarul. El atrage atenția că schimbarea este posibilă numai prin schimbarea politicului, iar acest lucru se realizează democratic numai prin alegeri.
„Care era poziția geometrică a duduii în uniformă, de pe locul din dreapta, și a celuilalt polițist din mașină față de fata însângerată? Poziția este paralelă. Înseamnă că urmează să nu se întâlnească niciodată. Acești doi inși din mașină, care poartă uniforme, n-aveau niciun gând să coboare și să-și intersecteze vreodată existența ca polițiști cu această fată. (...) Deci, ce descoperă cetățenii în aceste zile? Descoperă cine este statul paralel. Statul paralel sunt ei, simplii cetățeni, cei care nu au funcții, care nu au bani, care sunt niște amărâți. Aștia sunt statul paralel de care tot auzim de nu știu câtă vreme! Statul, statul pur și simplu, fiecare dintre acești polițiști, procurori, STS-iști, MAI, Guvern și mai cine vreți dvs, autorități, fiecare dintre ei își spun în sinea lor ca Ludovic al XIV-lea: Statul sunt eu!”, a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.
„Cum să fie statul o prăpădită de 14 ani, care cine știe cum o fi ajuns plină de sânge acolo, pe trotuar! Cum? Asta face parte din statul care suntem noi?! Nu, domnule, e în alt stat, în statul paralel, cu care noi nu ne întâlnim!” - cam așa gândesc cei care ar trebui să reprezinte statul în relația cu cetățenii, a arătat CTP.
În opinia gazetarului, reprezentantul de la DGASPC Galați care a susținut că a fost vorba de un act liber consimțit al fetei este un „povestaș”, care a preferat să spună această povete de teamă să nu cumva să fie tras el la răspundere. „Procedează exact ca polițiștii din Caracal, exact ca omorâtorul din Caracal, făcând fetele și pe această fată, aflată într-o situație critică, cățele în călduri”, a afirmat Cristian Tudor Popescu. „Pentru cine să fiu tras la răspundere, pentru prăpădita asta, care de fapt e o curvă de 14 ani! Asta ne spune individul. Și știți de ce o face? Pentru că fata asta e orfană. Că dacă avea părinți, individul ăsta nu mai era așa de bun povestitor, pentru că s-ar fi putut să fie dat în judecată sau să primească niște pumni în cap acum. Pentru că știe că n-are cine ce să-i zică, pentru că asta e o amărâtă de orfană, atunci face el povești pe seama ei. Reprezentantul Protecției Copilului, al statului!”, a explicat cu indignare Cristian Tudor Popescu.
Disoluția autorității, metastază generată de politic
CTP a reamintit că acum 20 de ani a scris o serie de articole despre un concept pe care îl numea atunci „disoluția autorității”, disoluția statului. „Acest fenomen a ros ca un cancer România până în zilele de astăzi”, spune gazetarul. Și a explicat în ce constă el: discreditarea, în cazul de față, a uniformei. „Păi, după ce văd ce văd oamenii - simplii cetățeni, statul paralel, cetățenii ăștia paraleli - după ce văd ce se întâmplă cu oamenii în uniformă în aceste zile, ajunge să valoreze în ochii lor uniforma de polițist mai puțin decât aia a bodyguarzilor firmelor private, (...) ăia care umblă cu mașini și fac gălăgie multă. Iar disoluția autorității înseamnă așa: polițistul, agentul, disprețuiește cetățenii - ați văzut cum se uita polițista aia din mașină la fată, ce privire avea? - deci, slujbașul statului disprețuiește cetățenii; înseamnă cetățeni care nu au încredere și ajung la rândul lor să nu mai dea doi bani pe slujbașii statului; înseamnă slujbași ai statului care își disprețuiesc, de fapt, șefii, pentru că știu cum au fost puși acolo respectivii șefi, ba pe unii îi mai au și cu ceva la mână, pentru că sunt puși politic acolo; înseamnă niște relații de sus și până jos, de la funcțiile de conducere și până la cetățenii statului paralel, alterate complet. Toate aceste perechi relaționale între cetățeni, slujbași și șefi sunt complet alterate în acest moment”, a explicat Cristian Tudor Popescu.
„Această metastază a fost generată de politic”, a punctat CTP. „Să nu politizăm! Păi, cum să nu politizăm ceea ce este politizat până la măduvă, că de-aia sunt putrede structurile astea”, exclamă el, arătând că „peștele de la cap se-mpute”.
Dacă nu se schimbă tipul de politician care a condus România în acești 30 de ani, toate aceste măsuri punctuale - de exemplu, dat afară anumiți oameni - nu vor avea niciun efect, arată CTP. Schimbarea este posibilă numai prin schimbarea politicului. Cât timp modul de gândire, sistemul injectat de politic rămâne același, nu se va întâmpla nimic, subliniază CTP. „Cum se schimbă politicul? Prin alegeri! Altă metodă democratică nu există! Politicul se schimbă prin alegeri”, a conchis gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.
Urmăriți-i mai jos comentariile complete:
„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani
Pelerinaj la moaștele Sfântului Andrei, la Galați. Credincioșii s-au rugat pentru pace, sănătate și înțelepciune
Alegeri parlamentare 2024: Lecția votului pe care o predau vârstnicii României
Motivul șocant pentru care pensionarul din Galați a împins pe scări o mamă și pe bebelușul ei
Primul portavion de drone din Europa se construiește la Galați
Ministrul Mediului, după un weekend marcat de alerte meteo: „Am trecut cu bine peste acest ciclon. Prognoza meteo părea mai gravă”
Reportaj din satele lovite de inundații. Cum arată viața în containerele devenite „acasă” pentru sute de familii de sinistrați
Tragedie evitată: O femeie și copilul său, aproape să fie spulberați de o mașină pe trecerea de pietoni
Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă de oi sunt blocați de 3 zile
Redactor: Luana Păvălucă
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News