Un val de aer rece peste România aduce lapoviță și fulguieli inclusiv în zonele joase. Regiunile în care ar putea ninge
Vremea se va răci considerabil începând de joi, iar în lapovița și ninsorile își vor face apariția nu numai la munte, ci și în zonele mai joase, în special în Moldova, Dobrogea și pe arii restrânse din Muntenia și Oltenia. Meteorologul ANM Romica Jurca a explicat că este însă vorba despre niște fulguieli trecătoare în partea de sud și est a țării, dar că vântul se va intensifica, ceea ce va accentua senzația de frig.
Vortexul polar se extinde în SUA. Roxana Bojariu: Este atipică această furtună de iarnă
Vremea se racește brusc în nordul țării, iar la munte va ninge. Ce temperaturi se vor înregistra în primul weekend din 2025
Prognoza meteo de Revelion
„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani
Zonele în care sunt așteptate ninsori de Crăciun
Vremea se înrăutățește: ploi, ninsori și temperaturi de până la -14 grade. Cum va fi în weekend
Avertizare meteo: ploi și ninsori, în toata țara. Zone din trei județe, vizate de un cod galben
Iarnă fără contracte de deszăpezire, din dorința primarilor de a face economie
Ninsori și ploi, în mai multe zone. Prognoza meteo pentru ultimele zile din luna noiembrie
În zonele înalte de munte va fi viscol, iar stratul de zăpadă se va depune consistent. La altitudini de peste 1.800 de metri temperaturile vor atinge pragul de ger, iar în zonele muntoase temperaturile vor fi negative atât pe timpul zilei, însă mai ales noaptea.
Prognoza meteo indică o răcire accentuată a vremii pentru aproape toată țara, iar lapovița și ninsoarea pot apărea, trecător, în sudul, centrul și estul țării, chiar și la altitudini mai joase.
„Este o tentativă de a veni iarna, însă nu aș zice că este chiar de speriat. Ce-i drept, se așteaptă ninsori la munte, mai întâi în zona înaltă, apoi și la altitudini mai mici. Pe parcursul zilei de joi și vineri se poate depune un strat mai consistent în Carpații Orientali și Meridionali.
Vântul va avea intensificări susținute pe creste, cu viteză destul de mare, care va viscoli ninsoarea și va reduce destul de mult vizibilitatea. La munte, în următoarele două-trei zile sau până duminică inclusiv vor fi temperaturi negative, atât noaptea, cât și în cursul zilei. La înălțimi mai mari de 1.800 de metri va fi chiar sub limita de ger.
Începând de joi noapte, condiții de lapoviță și de ninsoare vor fi și în zonele mai joase de relief, în partea de est a țării, adică în Moldova și Dobrogea. Vineri, lapoviță și ninsoare vor fi posibile trecător și în centrul țării, în regiunile estice, dar și în Dealurile Olteniei și ale Munteniei, iar în restul Olteniei și Munteniei vor predomina ploile.
Se mențin condițiile de lapoviță și ninsori și sâmbătă, când așteptăm precipitații, dar pe arii restrânse, în zonele de sudice și de răsărit. Aceste precipitații vor fi foarte slabe din punct de vedere cantitativ. Vor fi fulguieli.”, a declarat meteorologul ANM.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News