Meteorolog, veste bună pentru concedii: În ultimii ani, septembrie a fost mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă
Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM a declarat vineri seara la Digi24 că, statistic, de la jumătatea lunii iulie și până cel puțin la jumătatea lunii septembrie vremea ar trebui să fie frumoasă, potrivită pentru vacanțe. „O veste bună pentru concedii este faptul că în ultimii ani septembrie a ținut să fie mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă”, a spus Georgescu.
Vremea se schimbă radical din weekend. Când vom avea temperaturi de 16°C
Vreme neobișnuit de caldă până la sfârșitul lunii octombrie
Cod galben de vânt în mai multe zone din țară. Unde vor fi rafale de până la 120 de km/h
Temperaturi de toamnă în toată țara. Când vin ploile
Val de frig și ploi peste România
Vremea se răcește de duminică și aduce ploi torențiale și vijelii, ca urmare a formării unui ciclon în Mediterană
Cum va fi vremea în ultima săptămână din septembrie
Vremea în weekend: rafale de vânt pe litoral
Urmează două zile cu temperaturi de peste 30 de grade
Florinela Georgescu, directorul executiv ANM: O estimare, pentru următoarele patru săptămâni, arată că am putea să avem cam același regim de vreme, în sensul apariției unor episoade cu temperaturi foarte ridicate, urmate de instabilitate atmosferică, și poate chiar amândouă la un loc, cum se întâmplă în aceste zile.
Nu este ceva neobișnuit. Ultimele veri au fost cam așa.
Pe de altă parte, vestea mai bună este că, statistic vorbind, dincolo de jumătatea lunii iulie ar trebui să avem o perioadă cu mai puțină instabilitate, până spre sfârșitul lunii septembrie, chiar.
Iarăși o veste bună pentru concedii este faptul că în ultimii ani, septembrie a ținut să fie mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă.
De ce vă spun să nu ne planificăm concediile în funcție de aceste estimări sezoniere? Pentru că estimările pe durate lungi de timp se fac practic pentru medii. Deci pentru temperatura medie și eventual pentru cantitatea maximă estimată de precipitații. Asta nu dă o informație foarte utilă.
Dar, repet, statistica ne spune că după jumătatea lunii iulie, spre jumătatea lui septembrie cel puțin, ar trebui să fie perioade mai lungi cu vreme mai stabilă.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News