Un celebru bucătar italian a fost amenințat cu moartea după ce a gătit "adevăratele paste carbonara"
Un bucătar italian a provocat o adevărată revoluție online după ce a preparat paste carbonara după o altă rețetă decât cea cunoscută de marele public. Bărbatul, pasionat de istoria gastronomiei, susține că a gătit "adevăratele paste carbonara", așa cum erau ele pregătite în urmă cu 70 de ani. Deloc impresionați de lecția primită, mulți internauți l-au sfătuit să se lase de meserie, iar unii au spus că îi doresc moartea.
Director din TikTok: „Obligația de a eticheta materiale electorale revine candidatului”. Ce spune despre conturile propagandei rusești
Care e mecanismul din spatele consumului de mesaje „care explică totul” pe rețelele sociale
„Iubirea prefăcută”, una dintre cele mai folosite escrocherii pe internet
Influencerii români, luați în vizor de ANPC
Cum ne influențează viața rețelele sociale
Un român s-a dat drept militar american și a reușit să fure 22.000 de euro de la o femeie din Spania, care se îndrăgostise de el
Un preot din București declară război TikTok-ului în post
Este Putin bolnav?
Topul vedetelor cu postări scumpe pe Instagram
"Ați mai preparat carbonara după rețeta originală? Prima și adevărata rețetă de carbonara."
Este clipul care a indignat iubitorii de paste din toată lume, și i-a înfuriat la culme pe italieni.
Găsită într-o revistă din 1954, "adevărata" rețetă de paste carbonara, cea "originală" potrivit bucătarului Luca Cezari nu implică brânză pecorino sau pancetta.
În rețeta postată online, celebrele paste au fost gătite folosind brânză gruyere elvețiană, usturoi, slănină și omletă. O adevărată erezie, potrivit italienilor care au vizionat rețeta. Dincolo de insulte unii au ajuns, chiar să îi dorească moartea.
Acești oameni ar trebui închiși, ar trebui să ajungă la închisoare!
De ce?
Pentru că este o nebunie, vor să distrugă ceea ce este tradițional. Să o mănânce el.
Pasionat să descopere istoria mâncărurilor, Cezari a publicat numeroase cărți în care povestește despre modul în care obișnuiau oamenii să gătească cu sute de ani în urmă. Un trecut care nu se mai regăsește acum în farfurie. În acest caz, susține că a vrut să evidențieze doar cum a evoluat rețeta de-a lungul timpului. Și nu s-a arătat impresionat de amenințările primite.
Luca Cesari: "Puritanii pastelor carbonara s-au înfuriat pentru că nu au studiat istorie și cred că frumoasa noastră rețetă a fost mereu așa. Din păcate, nu este cazul. Au fost sute de versiuni de carbonara."
Deloc descurajat de scandalul stârnit de rețeta de paste gătite ca în 1954, bucătarul a promis că în viitorul apropiat va o rețetă tradițională de pizza napolitană așa cum se făcea ea în anii 1800 - cu scoici.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News