Live

A murit actrița Ileana Stana Ionescu

Data actualizării: Data publicării:
Ileana Stana Ionescu a murit. Foto: Inquam Photos/Ștefan Sandu

Cunoscuta actriță Ileana Stana Ionescu a murit duminică, la vârsta de 87 de ani.  Anunțul a fost făcut pe Facebook de actrița Alexandra Velniciuc și pe Instagram de prezentatoarea Iuliana Marciuc. Teatrul Național București a confirmat informația.

„Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie”, a scris Velniciuc pe rețeaua socială.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iuliana Marciuc (@iuliana.marciuc)

„Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în “Școala femeilor” de Molière. În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național ”I.L.Caragiale”, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - „Troienele", Doica - „Medeea" de Seneca în „Trilogia antică", regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - „Iolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - "Micul infern" de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013)”, au scris reprezentanții TNB pe Facebook.

„Am jucat de toate, de toate şi pentru toţi. Și pentru teatru de copii. Ce să spun? Am avut o şansă nebună, au avut o generozitate din punctul ăsta de vedere nemăsurată, pentru că am avut ocazia să fac tot felul de drăcii. Şi dincolo de drăcii, şi lucruri foarte speciale şi serioase. Adică am avut ocazia să joc mult. Mult şi de toate!”, spunea actrița într-un interviu pentru Digi24.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cine a fost Ileana Stana Ionescu, actrița cu o carieră de peste 60 de ani în teatru și film. Cele mai importante roluri

„Ileana Stana Ionescu a fascinat generaţii întregi”. Recția Ministerului Culturii după moartea actriței

Legenda muzicii country Toby Keith a murit la 62 de ani

Certificatul de deces al lui Matthew Perry aduce clarificări, dar nu elucidează misterul morții actorului

Partenerii noștri