Live

Studiul care dă peste cap tot ce știam despre carnea albă și colesterol

Data publicării:
Foto: Guliver / GettyImages

Are mai puțin colesterol carnea albă față de cea roșie? Am tinde să spunem că da, însă un studiu recent ne contrazice. Este la fel de periculoasă.

Studiul a fost realizat la Institutul Children`s Hospital din Oakland. Oamenii de știință au eliminat din teste carnea de pește și produsele procesate, precum cârnații sau șunca.

Au ajuns la concluzia că, dacă vrem să ne diminuăm nivelul de colesterol din sânge, ar trebui să consumăm mai puțină carne, indiferent că este vorba de cea de pui ori de vită sau porc. Pentru că are același efect negativ asupra sănătății vaselor sangvine.

Cel mai bine este să mâncăm proteine din lactate și legume, precum fasole sau ciuperci.

De altfel, spun specialiștii, nu ar trebui să ne uităm la colesterol când alegem între sortimentele de carne, ci la aportul pe care îl au în apariția bolilor cardiovasculare. Iar la acest capitol, carnea roșie rămâne în continuare pe primul loc.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peste 40% dintre tinerii români ar prefera o dictatură. O posibilă explicație pentru acestă situație

Paradox în rândul generației „digitale”: Jumătate dintre tineri preferă banii cash. „Mi-e mai ușor să țin cont când îi dau din mână”

Studiu. Nivelul studiilor efectuate, locul de muncă și averea, factori ce pot influența riscul de a dezvolta demență

„Fantoma din Mekong” a ieșit din adâncuri. Un pește uriaș a reapărut în mod misterios la două decenii după ce a fost zărit ultima dată

Partenerii noștri