Mihaela Bilic explică de ce e mai bine pentru siluetă să mâncăm și pâine la salata de roșii cu brânză
Începe sezonul roșiilor și, prin urmare, al salatei de roșii cu brânză. Este unul din meniurile considerate sănătoase și dietetice. Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce este mai bine pentru siluetă să adăugăm și o felie de pâine.
Otrava din farfurie: Zeci de substanțe periculoase au fost găsite în roșii de import
Roșiile au devenit un lux
Fermier: "Până acum, ajutoarele au fost anemice spre moarte"
Daea face reclamă în loc de controale
Brânza, de două ori mai ieftină la stână decât în magazine
Muncă multă și degeaba: roșiile sunt aruncate la gunoi
Macron a fost atacat cu roșii la prima ieșire publică după ce a fost reales președinte
România a exportat în 2021 un milion de tone de cereale și a scumpit pâinea
Cum ajung legume din străinătate să fie vândute ca produse românești
„La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus Bilic.
În ceea ce privește salata de roșii, medicul spune că poate fi o mâncare sănătoasă, dar depinde cât ulei și câtă brânză adăugăm în salată. Porția zilnică de ulei ar trebui să fie de doar două linguri pe zi, în timp ce porția zilnică de telemea ar trebui să fie între 70 și 100 de grame.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Bilic.
„Brânza o putem mânca cu ușurință, nu are niciun strop de fibre, nu ne satură și dacă nu punem lângă ea niște legume și un strop de pâine, e grav pentru siluetă să ne săturăm cu brânză”, a adăugat ea.
„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a adăugat medicul.
„Nu putem spune că pâinea îngrașă, atâta vreme cât pâinea are 250 de calorii pe suta de grame, maximum, iar brânza poate să ajungă până la 300. La 100 de grame de brânză volumul este mic, ne poate păcăli. În schimb, la 100 de grame de pâine putem avea chiar o baghetă. Dacă nu le punem împreună, să ne săturăm un pic mai repede, riscăm să mâncăm tot calupul de brânză”, a mai spus Bilic.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News