Când devin ouăle periculoase pentru sănătate?
Consumul de ouă ne crește riscul de boli de inimă, spune un nou studiu. Problemele apar la persoanele care mănâncă cel puțin trei ouă pe săptămână.
De ce ouăle nu trebuie spălate. Sfaturi pentru păstrare și consum
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Are proteine de foarte bună calitate, așa că nu e de mirare că oul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente. Însă procentajul mare de colesterol din componență ne poate îmbolnăvi, spun tot mai mulți cercetători.
Studiul de acum se bazează pe date obținute de la aproximativ 30.000 de americani, participanți în șase cercetări diferite, care au fost urmăriți pe o perioadă de trei decenii. Aceia dintre subiecți care au mâncat, în medie, trei-patru ouă pe săptămână au avut un risc cu 6 la sută mai mare să facă o boală de inimă. În plus, au fost cu 8 procente mai predispuși să moară prematur din orice altă cauză.
Un aport zilnic de 300 de miligrame de colesterol, care se poate obține din gălbenușul de la două ouă mari, mărește cu 17 la sută riscul de boli cardiovasculare, notează autorii.
Totuși, ei nu ne recomandă să renunțăm la acest aliment, ci doar să consumăm cu moderație.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.
Citiți și:
Ou moale sau ou tare? Sfatul nutriționistului
Cum putem verifica dacă oul este bun pentru consum
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News