Live

Top 10 mâncăruri românești. 50.000 de experți au stabilit că țara noastră are printre cele mai bune bucătării din lume

Data actualizării: Data publicării:
România s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume FOTO: Shutterstock

România s-a clasat în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume. Mai exact, ocupă poziția 29 în Atlasul Gustului și a fost jurizată de 50.000 de experți în alimentație, care lucrează an de an la realizarea acestei enciclopedii culinare și votează în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și restaurante autentice.

Pe primele 3 locuri în topul internațional se află Italia, Japonia și Grecia.

Top 10 mâncăruri românești

1. Ciorbă rădăuțeană
2. Sarmale
3. Bulz
4. Salam de Sibiu
5. Babic
6. Cașcaval afumat
7. Fasole bătută
8. Papanași
9. Ciorbă de fasole cu afumătură
10. Telemea de Ibănești

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Se introduc noi reguli legate de hrana elevilor în școli, pentru a preveni unele boli în rândul copiilor și adolescenților

Postul Crăciunului, ținut cu bunătăți făcute în casă. Cum arată cămările caselor de la sate, în prag de iarnă

Părinții copiilor care fac mofturi la mâncare nu trebuie să se învinuiască. Cercetătorii explică de ce unii sunt mai pretențioși

Studiu InfoCons: parizerul cu carne de pasăre de pe piața din România este plin de E-uri și zaharuri

Partenerii noștri