Rețetă simplă pentru masa de Revelion: Păstrăv file cu varză de Bruxelles
Orice gazdă îşi doreşte să impresioneze invitaţii cu preparatele pentru Revelion. Şi pentru că la români se spune că e bine să mănânci peşte în noaptea dintre ani, pentru a trece mai uşor prin necazurile din anul următor, vă propunem o reţetă simplă, dar care promite să fie memorabilă: file de păstrăv cu varză de Bruxelles, bacon și gogonele.
„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani
Pericolul depresiei de Crăciun. Cum putem să înfruntăm haosul și stresul de sărbători
Moș Crăciun, folosit ca amenințare în educația copiilor. Ce spun psihologii despre această metodă
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Prima dată se filetează păstrăvul.
Chef Mihaela Sandu: „Important să urmărim oasele, şira spinării, cu cuțitul, ușor spre coadă. După care vom îndepărta partea asta, oasele de pe burtă.”
Peştele se pune deoparte şi începem să gătim sosul cu varză de Bruxelles, bacon și smântână. Mai întâi călim ceapa și baconul, apoi adaugăm vin și lăsăm pe foc până se evaporă alcoolul. Ulterior, punem smântâna, iar la final varza de Bruxelles după ce a stat 2-3 minute în apă fiartă. Separat, pregătim şi sosul de gogonele.
Mihela Sandu, chef: „Îndepărtăm semințele din mijloc, le tăiem cuburi, un pic de ulei de măsline, sare, piper, un pic de suc de lămâie verde. Este simplu. Şi punem pe foc. Căldura va ajuta să îndepărteze gustul ușor amar de la murături.”
Peștele asezonat cu ulei de măsline, sare și piper se prăjește apoi în ulei încins timp de 3-4 minute.
Pentru că am îndepărtat șira spinării este important cu ajutorul degetelor să presăm ca să avem o crustă crocantă. Este important să-l gătim mai mult pe crustă și ultimul sfert din timpul de gătire pe partea cealaltă, dar nu foarte mult ca să nu uscăm carnea.
Serviţi peştele musafirilor cu două linguri de sos de varză de Bruxelles și sos de gogonele.
Mihaela Sandu, chef: “Este o rețetă simplă, dar gătită modern. Folosim ingrediente tradiționale, nu cred că este casă de român să nu aibă murături. Pentru Revelion, nu ne place să complicăm lucrurile. Să le păstrăm simple, elegante și gustoase.”
Mâncarea este gata în 45 de minute.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News