Bonton. Designerul care a revoluţionat lumea deserturilor cu uimitoarele sale torturi
Chiar dacă aţi ales deja tortul de Revelion, ceea ce vă propunem acum este mai mult decât un desert, este o operă de artă. Ucraineanca Dinara Kasko este unul dintre cei mai apreciaţi cake designeri şi cea care a inventat conceptul de tort arhitectural. O ajută cunoştinţele în domeniu şi o imprimantă 3D. Ideea a făcut-o faimoasă. Vă invităm să vedeţi cum arată unele dintre cele mai spectaculoase torturi din lume, pe 1 ianuarie, de la 17:30, la emisiunea Bonton.
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Dinara Kasko a găsit soluţia perfectă pentru ai îmbina cele doua pasiuni ale sale: designul si dulciurile. Are doar 30 de ani şi este deja cunoscută in toata lumea pentru torturile arhitecturale, un concept unic.
Dinara Kasko: Ok, hai să trecem la următoarele decoraţii, vom începe să lucrăm cu isomalt, o să facem frunze pentru tortul de cireşe şi aş vrea să vă arăt ceva. Tot ce pot să fac cu isomaltul.
Ideea de a realiza torturi cu ajutorul imprimantei 3D a purtat-o pe Dinara Kasko în peste 20 de ţări, în numai doi ani. Predă în cele mai cunoscute instituţii culinare din lume, iar de curând a ajuns şi în România.
Mirela Caţă - instructor de patiserie: Noutatea este designul extraordinar pe care ea îl are prin formele pe care le-a creat. Fiind arhitect de formare, a folosit o imprimantă 3D şi a creat nişte forme unice şi deosebite şi nu numai că a creat aceste forme, ci a creat şi un mod de finisare a lor, extrem de deosebit prin şpreiere, pentru prima dată am văzut acest lucru.
Urmăriţi pe 1 ianuarie, de la ora 17:30, la emisiunea Bonton, povestea designerului care a revoluţionat patiseriile cu uimitoarele sale torturi.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News