Ciocolata Dubai a devenit virală în toată lumea. Ce ingrediente are și de ce este trendul anului 2024 în materie de deserturi

Camelia Sinca Data publicării:
Ciocolata Dubai a devenit virală în toată lumea. Ce ingrediente are și de ce este trendul anului 2024 în materie de deserturi. Foto Shutterstock
Ciocolata Dubai a devenit virală în toată lumea. Ce ingrediente are și de ce este trendul anului 2024 în materie de deserturi. Foto Shutterstock

Ciocolata Dubai a devenit un fenomen viral în mediul online după ce Sarah Hamouda, o femeie însărcinată, a avut poftă de un desert mai difert. Ciocolata are în compoziție ingrediente precum fistic și cataif.

„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut să fac ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu cataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai.

Rețeta de ciocolată Dubai a fost rapid reinterpretată de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume. Chiar și în România s-au creat rețete diferite de ciocolată cu fistic și cataif. Rețeta desertului are câțiva pași simpli. Se rumenește cataiful în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic.

De ce o ciocolată este considerată trendul anului 2024 în materie de deserturi

“Rețeta a fost promovată de un cunoscut food blogger din afară (influencer în domeniul culinar) și a prin repede în fața publicului. Multă lume și-a dorit să guste din această ciocolată și, fără îndoială, a ajuns și la noi în țară pregătită sub diferite forme.

La această rețetă de ciocolată este interesant faptul că are o umplutură care este făcută din fistic, cataif și ciocolată albă. Exteriorul ciocolatei este făcut din ciocolată cu lapte. Evident, rețeta de ciocolată poate fi reinterpretată după cum dorește fiecare ciocolatier sau patiser”, a declarat pentru Digi24 Marinel Bejan, ciocolatier din Craiova, primul ciocolatier român care a ajuns în finala World Chocolate Masters (concurs internațional pentru profesioniști în arta ciocolatei).

De ce costă atât de mult ciocolata Dubai

Faimoasa ciocolată Dubai ajunge la prețul de aproximativ 70 de dirhami, circa 90 de lei pentru 400 de grame.  

“În primul rând pentru că ingredientele de baza ale rețetei sunt de calitate și au prețuri de pornire mari. Fisticul, ingredientul din compoziție, este scump, la fel și ciocolata de bază, și atunci prețul per produs este mai ridicat față de o ciocolată simplă. Bineînțeles, pentru prețul ciocolatei Dubai, și faptul că a devenit atât de faimoasă rețeta într-un timp scurt a contat.

În prezent, și eu fac această rețetă. Cererea a fost și încă este foarte mare pentru acest produs și am decis să reinterpretez rețeta, însă sub forma unor bomboane, praline, mai mici, cu umplutură de fistic și cataif”, a transmis Marinel Bejan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Au părăsit România pentru țara unde energia e gratis, mașinile nu se încuie
Digi FM
Boala de care suferă o tânără din America. Și un sărut inofensiv o poate condamna la moarte: „Iubitul meu...
Pro FM
Eminem, în lacrimi când și-a văzut fiica mireasă. Mesajul ei l-a topit: "În inima mea, eu voi rămâne mereu...
Film Now
Ben Affleck, look nou după despărțirea de JLo. Actorul din „Batman” și-a vopsit părul și barba
Adevarul
Acţiunea BLOCADA: control corporal şi al bagajelor, legitimări şi filtre mixte în Sectorul 2
Newsweek
Ce documente trebuie să depui pentru o pensie mai mare? Termenul expiră în curând pentru pensionari
Digi FM
Cât au costat deplasările lui Iohannis în străinătate, în două mandate. Suma record pe care a plătit-o...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Dakota Fanning, dezvăluiri fără precedent despre debutul său în actorie: „Aveam 6 ani. Mi s-au pus întrebări...
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...