Live

Video Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS susținut de PNL pentru Primăria Sectorului 1: Problema în România este mereu una de implementare

Data actualizării: Data publicării:
Clotilde Armand. (foto: captură video)

Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS susținut de PNL pentru Primăria Sectorului 1, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro, despre cum a ajuns în România și ce a motivat-o să se implice în politică. Aceasta a spus că, în calitate de consilier local la Sectorul 1, a votat multe proiecte de investiții care n-au fost executate și consideră că, deși toată lumea este de acord cu acestea, implementarea lor este principala problemă în administrație.

“Am un CV bogat, pentru că am făcut niște studii bune și am 20 și ceva de ani de experiență în management. Am gestionat echipe mari pentru proiecte mari, ambițioase în România și în SUA, Germania, Franța.

Am fost primii 20 de ani din viața mea o franțuzoaică. Familia mea, de sute de ani, este din Franța, dintr-o familie cu o reputație foarte bună. M-am dus să studiez în Franța și apoi în SUA. Sunt inginer, de la probabil cea mai prestigioasă universitate din lume, în Massachusetts, și acolo l-am cunoscut pe soțul meu.

În America, românii au o reputație foarte bună, mai ales pe partea de matematică sunt cei mai buni. El mi-a spus de la început că vrea să vină înapoi în România și am acceptat. Înainte să mă căsătoresc cu el, m-a adus în România. Cum am făcut acum 2 zile, m-am urcat pe vârful Moldoveanu, era prima dată când eram în munții din România, Carpații, și mi-a plăcut foarte foarte mult. M-am căsătorit cu el, am venit în România. Asta era acum 24 de ani când m-am urcat pe vârful muntelui, în ’96. Mi-a luat un pic de timp.

Am venit pentru o primă experiență profesională și personală, am plecat înapoi în Germania, am plecat în Franța, ne-am întors în România, de data asta pentru 6 ani. Am avut responsabilități mari cu echipe foarte mari. Eram manager pentru 1.700 de oameni, am plecat înapoi în Franța și, de data asta, când ne-am întors, eram în septembrie 2013, am spus nu mai plecăm.

Copiii noștri vor crește ca niște români în sistemul de învățământ de stat. Sunt niște români care nu au niciun accent. Sunt foarte recunoscătoare României că le-a dat copiilor mei la niște școli foarte performante din Sectorul 1. Primăria trebuie să susțină aceste școli cu o infrastructură, cu mult mai multă siguranță. La nivel de învățământ avem acest privilegiu în Sectorul 1 și trebuie să recunoaștem asta.

Am construit în România o carieră profesională și civică. Ne-am implicat de la început, alături de soțul meu, am creat mai multe organizații pentru a lupta împotriva corupției, pentru a proteja patrimoniul fabulos din România care trebuie pus în valoare. Am luptat pentru sistemul de învățământ, să ne păstrăm în România studenții cei mai buni, să evităm acest «brain drain» - plecarea celor mai buni dintre copiii noștri. După această carieră, tot în Sectorul 1 am ales să mă implic politic.

Am intrat în politică, pentru că mi-am dat seama că la nivel civic nu reușim să schimbăm lucrurile așa cum ne-am dorit. Am folosit și justiția, dar tot nu s-a schimbat. România are un potențial uriaș. Noi, din mediul privat, știm asta.

Am decis în 2016 să intru în politică și am fost pentru prima dată candidată la Primăria Sectorului 1. Atunci nu eram deloc cunoscută. Totuși, am învins o noapte și a doua zi nu mai eram primar. O noapte a durat ca sistemul să reacționeze. De data aceasta, sistemul a avut mai mult timp și a luat măsurile, din timp. S-a pregătit”, a declarat Clotilde Armand.

Ea povestește că trebuie să fac față “la o campanie de calomnii”, mai ales despre trecutul său de manager, “de om de succes în firme care au o reputație imaculată”.

„Trebuie să fac față la niște procese. Am 5-6 procese pe cap. Mi se cer 113 milioane de lei, am primit unul acum 10 zile, de 100.000 de euro, doar pentru că fac public niște date care sunt de fapt publice, din SICAP, SEAP, Registrul Comerțului. Tot ce spun pun la dispoziția oamenilor.

Trebuie să fac față la vandalizarea corturilor noastre. Am avut un singur banner. A fost dat jos. Era exact în locul în care un an mai devreme era Viorica Dăncilă. Este o campanie dificilă, mai ales pentru că suntem în vreme de pandemie, cu distanțarea socială, și trebuie să fim foarte precauți și atenți.

Am fost atacată pentru că am spus public niște lucruri care se întâmplă, pentru că fiind consilier local și având acces, ca toată lumea, la sistemul de achiziții publice, știu ce se întâmplă în primărie, știu să interpretez, să explic și am spus public, pe rețelele sociale, ce se întâmplă. Sunt acuzată că am calomniat, că am avut un impact negativ asupra imaginii unor oameni politici, cum este primarul, dar e inatacabil ce am făcut, fiindcă am luat doar niște date publice. Am explicat care sunt achizițiile publice care se fac, unde se duc banii noștri, care sunt firmele de apartament care beneficiază de aceste contracte.

Publicul trebuie să știe. Banii noștri se duc, în majoritate, spre niște firme de apartament care se nasc subit, care au ca proprietari PSD-iști care, în general, sunt interziși de ANI”, a spus Armand.

Ea mai spune că deși consilierii USR au fost acuzați că blochează proiecte, aceștia au votat pentru investiții care nu au mai fost realizate în Sectorul 1.

“Sunt miliarde de lei proiecte votate de Consiliu, care nu sunt realizate. Consilierii locali, de fiecare dată când era vorba de o investiție, au votat investiția respectivă. Eu am fost trei ani în Consiliul Local și am repetat mereu că ne trebuie investiții.

Un oraș cum este Londra folosește 44% din bugetul ei, care este similar cu cel al Sectorului 1 pe cap de locuitor, pentru investiții. Nu avem nevoie de a cheltui bani, ci de a investi. Consilierii au votat toate proiectele de investiții. Lista e foarte lungă, poate fi găsită și pe internet. Toate aceste proiecte sunt votate, dar nu sunt implementate.

Problema în România nu este să avem idei, nici să votăm, ci este mereu una de implementare. Când suntem acuzați că din cauză noastră nu se face, trebuie o simplă verificare. Verificați toate investițiile care sunt votate de Consiliul Local și nu sunt realizate. De fapt sunt toate acolo. De la izolarea termică - cred că primarul a făcut în 4 ani ce a făcut Chiliman în câteva luni – la investiții în infrastructură de școli, la spitalul despre care vorbește primarul Sectorului 1. A făcut o machetă. În 2016 noi USR am propus să facem acest spital. Voiam să facem un singur spital la nivel regional, spital de urgență multidisciplinar, la standarde europene, care să regrupeze și spitalul Floreasca și Spitalul de Arși. Primarul atunci s-a opus. A spus «De ce cetățenii Sectorului 1 să plătească pentru un spital de care vor beneficia toți bucureștenii și locuitorii din Ilfov?».

Sectorul 1 e cel mai bogat, de departe. Are un buget pe cap de locuitor mai mare decât cel al Madridului. Este responsabilitatea noastră. Primarul a creat o societate, a recrutat persoane în aceasta și se gândește «Gata! Am creat o societate, am pus 260 de milioane de lei, adică am pus capitalul acestei societăți, am recrutat pe cine am găsit. O să facem un spital de ultimă generație cu această firmă». Prin experiența mea sunt o profesionistă în investiții. Eu pot să vă spun că sunt câteva echipe în Europa care știu să facă un spital atât de ambițios, pentru că un spital regional multidisciplinar de urgență este ceva dificil de făcut, nu se construiesc în fiecare zi. Sunt niște invetstiții dificil de dus la capăt, mult mai dificil decât o autostradă”, a afirmat candidatul la funcția de primar.

Clotilde Armand a spus că viziunea și direcția în care se duc echipele din instituție trebuie schimbate.

“Știu că în Primăria Sectorului 1 sunt niște angajați bine pregătiți - sunt mai mult de 3.000 de oameni acolo – dar trebuie impulsionați. Calitatea unui manager este să coalizeze echipele să ne ducem într-o anumită direcție și să spunem care sunt regulile jocului. Va trebui să recrutez și persoane care sunt noi și care de la început știu exact care sunt regulile și în ce direcție ne ducem. E clar că va trebui să ne bazăm pe echipele care sunt.

Trebuie să alocăm la început cel puțin 25% din buget pentru investiții. Viziunea mea este un sector mai verde, mai sigur și dinamic la nivel economic și la nivel cultural. Vom digitaliza”, a declarat aceasta.

Europarlamentarul USR-PLUS susține că o problemă actuală din Sectorul 1 este legată de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) coordonator.

“Pentru a dezvolta un oraș precum este Bucureștiul, avem nevoie de un Plan Urbanistic General (PUG), care se lasă așteptat inexplicabil. În schimb, au apărut oferite gratuit aceste PUZ-uri coordonator.

Ce găsim pe acestea? Pădurea Băneasa trece ca o zonă construibilă, clădiri cu 6 etaje, parcul Herăstrău apare și cu o zonă retrocedată construibilă. Aceste aberații au primit și avizul de mediu. Alături de ONG-uri am luptat în instanță și am obținut suspendarea avziului de mediu. Este o confuzie enormă. Sunt 9 planșe diferite, s-au obținut avize pe o planșă și un alt aviz pe o altă planșă. Este un haos total și primarul tot împinge acest PUZ coordonator.

Noi suntem de acord că trebuie niște PUZ-uri. Trebuie să dezvoltăm zona Sisești, sunt zone care au nevoie de PUZ-uri și ne vom ocupa de ele, dar nu un PUZ coordonator în loc de un PUG gândit profesionist. Este un pericol real, pentru că toate construcțiile - blocuri între case, spațiile verzi care vor dispărea - vor fi de fapt legale dacă acest PUZ coordonator este votat. Este o luptă pe care o voi duce până la capăt și în paralel vom dezvolta niște PUZ-uri pentru zone care trebuie dezvoltate.

PUZ-ul coordonator, la ora actuală, propus de primarul PSD, prevede o densificare enormă a Sectorului 1. Sectorul 1 la ora actuală are 250.000 de locuitori. Acest PUZ coordonator prevede 850.000 de locuitori. Toate casele dispar, parcurile la fel”, a afirmat Armand.

Ea și-a exprimat dorința de a dezvolta o zonă verde de promenadă integrată cu lacurile care tranzitează nordul Capitalei.

“În 2016 primul lucru pe care l-am votat a fost cadastrarea domeniului public. Domeniul public în Sectorul 1 nu este cadastrat. În zona de lacuri vreau să fac o promenadă verde de 44 de km. Am votat atunci în Consiliul Local o investiție de 44 de milioane de lei pentru a cadastra tot domeniul public.

La început mă duceam, după ce a fost votat, în echipa de implementare a Primăriei, m-am dus de 4 ori să vedem cum stăm cu caietul de sarcini. În 4 ani nu s-a făcut nimic.

Această promenadă verde va trece de la nord-vest la sud-est. Va avea piste de biciclete. Avem o stație de metrou la un capăt și la celălalt capăt. Vom face piste de biciclete care se vor duce la această promenadă”, a explicat aceasta.

Candidatul la alegerile locale a mai vorbit și despre execuția parcărilor subternare și modernizarea școlilor, ca obiective dacă va obține mandatul de primar.

“Sunt studii de fezabilitate care au fost lansate din 2012 pentru parcări subterane. Sunt 19 astfel de studii. Nicio parcare subterană n-a fost făcută. O investiție care trebuie lansată.

Sunt studii de fezabilitate și investiții votate pentru modernizarea și consolidarea școlilor.

Sunt o grămadă de caiete de sarcini pentru investiții care vor trebui lansate foarte rapid.

Sunt un candidat care are șanse mari de câștig. Mulți mi-au spus după 2016 că, dacă știau că voi ajunge la celași nivel ca PSD, votau pentru mine”, a spus Clotilde Armand în cadrul interviului.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Clotilde Armand a renunțat până la urmă la mandatul de senator. Cum a încercat până azi să și-l păstreze, în ciuda deciziei ANI

Primăria Sectorului 1 a fost executată silit. Sechestru pus pe 19 mașini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand

Clasamentul salariilor încasate de primarii marilor orașe din România. Surprizele din topul celor mai mari venituri

Clotilde Armand susține că a cerut BEC să anuleze alegerile locale din Sectorul 1. Biroul Electoral s-a dizolvat, iar cererile respinse

Partenerii noștri