Clotilde Armand susține că a cerut BEC să anuleze alegerile locale din Sectorul 1. Biroul Electoral s-a dizolvat, iar cererile respinse

Data publicării:
OTQxOGI3NDFkYjFkZmI3YzUyMDZkYjZhY2MyYw==.thumb
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care, potrivit rezultatelor oficiale, a pierdut alegerile în faţa lui Gheorghe Tuță (PNL), a anunțat marţi că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 şi a înaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva unor membri BES şi a unor preşedinţi de secţii care au modificat procese verbale. Biroul Electoral Central și-a încheiat însă activitatea după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor în Monitorul Oficial, iar mai multe cereri de renumărare și de anulare a alegerilor formulate de Clotilde Armand fuseseră deja respinse.

„Fiindcă multă lume mă întreabă ce se mai aude despre fraudarea alegerilor din data de 9 iunie 2024, vă anunţ că am cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 şi am înaintat mai multe acţiuni în instanţă împotriva membrilor BES şi a preşedinţilor de secţii care au modificat după cum a vrut Greblă-Ciolacu zeci de procese verbale. Sunt prea multe fraude electorale care au avut loc sub supravegherea lui Marcel Ciolacu şi a lui Toni Greblă. Nu sunt suspiciuni, avem probe certe pentru aceste hoţii electorale care au avut loc pe 9 iunie 2024”, a scris Clotilde Armand mari într-un mesaj postat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ea face o enumerare a neregulilor pe care susține că le-a descoperit.

„Am descoperit secții de votare din care lipsesc sute de buletine de vot din urne, procesele-verbale au fost modificate grosolan la sediul Biroului Electoral Sector 1, iar în cel puțin 41 de secții de votare (aproximativ un sfert din secțiile de votare din Sectorul 1) cheile de control nu dau 0 (zero), adică numărul de buletine primite este mai mare decât suma dintre cele utilizate și cele anulate, diferențele fiind extrem de mari”, mai spune Clotilde Armand.

„Într-o democraţie autentică, esenţa procesului electoral constă în asigurarea unui scrutin corect şi transparent. Orice suspiciune de nereguli de fraudă electorală compromite integritatea alegerilor şi subminează încrederea publicului în instituţiile statului. Un proces electoral corect şi transparent este fundamental pentru reflectarea fidelă a voinţei poporului. Certificarea unor alegeri frauduloase pune sub semnul întrebării însuşi statul de drept, încrederea cetăţenilor în procesul electoral, încurajarea fraudei şi a nerespectării principiului legalităţii în procesele electorale şi, în final, la dictatură/ instaurarea unui stat mafiot”, consideră Clotilde Armand.

În opinia ei, Marcel Ciolacu şi Toni Greblă aveau obligaţia de a asigura corectitudinea procesului electoral.

„În schimb, prin măsurile luate, au întreţinut intenţionat haosul din secţii şi de la birourile electorale locale pentru a se putea fura în linişte. Toate aceste fraude şi nereguli au influenţat decisiv rezultatul final al alegerilor. Domnule Marcel Ciolacu, domnule Toni Greblă, veţi răspunde în faţa legii pentru haosul de alegerilor”, a încheiat Clotilde Armand.

BEC s-a dizolvat, cererile lui Armand - respinse

Clotilde Armand susține că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile din Sectorul 1, însă BEC și-a încetat activitatea după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor locale și europarlamentare.

Pe 10 iulie a avut loc ultima ședință a BEC, în care s-a decis că Biroul „își încetetază în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a rezultatelor finale ale alegerilor pentru primari, consiliiel locale, consiliile județene, președinții consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al Municipiului București”.

Rezultatele finale ale alegerilor au fost publicate în Monitorul Oficial în aceeași zi, ceea ce îneamnă că BEC s-a dizolvat trei zile mai târziu, pe 13 iulie.

De asemenea, Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins, în luna iunie, mai multe cereri ale primarului Clotilde Armand de renumărare a voturilor și de anulare a alegerilor, care fuseseră redirecționate de către Biroul Electoral Central. Motivul respingerii cererilor: au fost depuse după expirarea termenului legal.

Clotilde Armand contestă rezultatul alegerilor locale din Sectorul 1, care îl dau câștigător pe candidatul PNL George Tuță, cu 36,61% din voturi, față de actualul edil, Clotile Armand, care a obținut 35,92% din voturi.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale