Live

Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL: „România normală  începe cu un vot”

Data publicării:

S-au spus multe în această campanie. Ce-ar mai rămâne de spus, ce argumente suplimentare aveți acum, pe ultima sută de metri înaintea primului tur, ca să-l voteze românii pe Klaus Iohannis?

Argumentele principale au fost și sunt acelea pe care ni le-au dat deja foarte mulți români cu care ne-am întâlnit în aceste ultime luni. În toate localitățile României și în diaspora. Opinia românilor contează mai mult decât orice, iar votul lor va decide. 

Oamenii îl apreciază pe Klaus Iohannis pentru că oferă siguranță , seriozitate și garanția că duce România în direcția bună, a normalității, pentru că este  președintele direcției bune. Cu siguranță, oamenii foloseau această sintagmă – "direcția bună" - în opoziție cu direcția greșită în care PSD și guvernările lui au împins România. 

Foarte mulți îl apreciază pe președintele Iohannis pentru că a fost principalul opozant și, nu de puține ori, ultima redută în fața asaltului extrem de puternic dat de PSD și guvernarea lui din ultimii trei ani asupra instituțiilor, a independenței justiției, a democrației, a economei private. A fost o luptă foarte dură pentru păstrarea parcursului occidental al României, singurul care ne aduce libertate, dezvoltare și prosperitate. Klaus Iohannis este garantul rămânerii României alături de partenerii și aliații occidentali și a pledat cu putere pentru fructificarea șanselor istorice oferite românilor de apartenența la acest club select al marilor democrații. Este respectat în toate marile cancelarii ale Lumii Libere. Foarte mulți români au văzut, s-au convins, știu bine toate acestea. Tocmai de aceea sunt alături de președintele Iohannis care încheie primul mandat de președinte al României ca învingător al celei mai cumplite forme de pesedism care s-a abătut asupra României.

După atâtea cazne la care PSD a supus țara în ultimii 30 de ani și după ce guvernarea PSD a luat sfârșit, mulți concetățeni își spun speranța în România normală. Ei cred că președintele Iohannis este cel mai în măsură să dea semnalul construirii normalității. Oamenii nu vor luna de pe cer, vor normalitatate. Klaus Iohannis are toate calitățile, soluțiile și programul ca să pună bazele unei Românii normale în viitorii ani. Are acum și partenerul de guvernare –  o guvernare PNL de tranziție – ca să asigure, imediat ce va fi votat pentru un nou mandat de președinte al României, prima etapă a aducerii României pe calea normalității.

Campania pentru prezidențiale s-a suprapus cu căderea guvernului Dăncilă prin moțiunea de cenzură inițiată de PNL, cu desemnarea lui Ludovic Orban să formeze un nou guvern, cu negocierile pentru cabinetul Orban și învestirea acestuia de către Parlament. Ce-a mai rămas din campania pentru alegerile prezidențiale, cum și-a reevaluat PNL propria campanie și ce credeți că au înțeles românii din toate astea? 

Să le luăm pe rând. Moțiunea de cenzură a fost absolut necesară. Guvernul Dăncilă nu doar că nu a demisionat după înfrângerea severă de la europarlamentare, așa cum ar fi procedat orice executiv care respectă verdictul alegătorilor. Mai mult, așa lipsit de legitimitate cum era , guvernul doamnei Dăncilă a pierdut și majoritatea în Parlament.  ALDE  a ieșit de la guvernare. În loc să vină în fața Parlamentului pentru a-și valida echipa completată, cum o cere Constituția, doamna Dăncilă a ales sfidarea, fuga și aruncarea României într-o criză guvernamentală, doar ca să rămână la Palatul Victoria. Guvernarea foarte proastă a PSD s-a degradat încă și mai mult, problemele generate de ea se acutizau cu fiecare zi tot mai mult. Succesul moțiunii de cenzură a fost o veste bună pentru România. Apoi a venit asumarea guvernării interimare de către PNL într-un moment foarte dificil . 

Acestea sunt faptele și starea de urgență în care s-a acționat pentru rezolvarea unei crize grave generate de PSD.  Românii au văzut un președinte al României ferm și acționând riguros în litera Constituției, în interesul României. Și un PNL care și-a asumat responsabilitățile de lider al Opoziției și, acum, pe cele ale unui partid de guvernare într-un moment foarte greu, repet.  A fost dificil pentru noi să purtăm bătălia cu PSD pe două fronturi – la prezidențiale și în Parlament, dar asta contează mai puțin. Contează că voința exprimată foarte clar de majoritatea românilor la alegerile din 26 mai a fost îndeplinită: România a scăpat de guvernarea PSD. Și mai contează  faptul că România are acum o guvernare democratică, parteneră cu președintele Iohannis.  Românii au înteles bine toate acestea, știm din multele mesaje pe care le-am primit. Au înțeles, au apreciat faptul că ne-am asumat guvernarea și așteaptă seriozitate, competență și responsabilitate din partea noastră, a Partidului Național Liberal. Suntem cât se poate de conștienți.

M-ați întrebat ce a mai rămas din campania prezidențială în contextul derulării evenimentelor politice la care m-am referit. Vă răspund: totul. Tot ce au considerat candidații și partidele susținătoare că au de susținut, de prezentat și de oferit românilor. E adevărat, plecarea PSD de la guvernare a clarificat apele și s-a văzut cât și cum își asumă fiecare din responsabilitatea de a repara răul produs de PSD. 

Trăgând linie, cum a fost această campanie prezidențială pentru PNL? 

 A fost în primul rând o campanie pe teren, printre oameni. Și, mai mult ca oricând, am văzut mulți români venind spre noi. Atât în precampanie la strângerea de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis, cât și după aceea, în campania propriu-zisă. Oamenii veneau spre noi ca să-și exprime susținerea pentru Klaus Iohannis. Am observat pe teren că  opțiunile pro-Iohannis au crescut pe parcursul campaniei pentru că tot mai mulți au realizat că știe, se pricepe și este cel mai în măsură să fie președintele României pe care a apărat-o de răul pesedist și pe care o va aduce în normalitate. Este o realitate care ne mobilizează și responsabilizează. Trebuie să rămânem modești și cu capul pe umeri, mai ales că avem de dus și o guvernare grea. Alegerile se câștigă doar la urne, cu votul românilor. Vom lupta pentru victoria lui Iohannis până în ultima secundă de campanie.

Care este miza alegerilor din 10 și 24 noiembrie și care este mesajul PNL pentru români?  

Avem șansa istorică de a schimba în bine cursul României, pentru mulți ani de acum înainte. Este o șansă cu care o țară se întâlnește de puține ori și se întâlnește mai ales după perioade foarte grele. 

După căderea pesedismului, România are șansa să ajungă în prima linie a Europei. Să-și vindece pentru totdeauna rănile și rupturile trecutului. Să fie în rând cu cele mai dezvoltate țări. Cu instituții puse în serviciul oamenilor. Cu oameni liberi. Cu competențe și talente puse la locurile pe care le merită. Cu educație întoarsă la marile valori. Cu capital românesc puternic și capital străin care revine. Cu investiții publice și private revigorate.Cu muncă susținută și prețuită la adevărata ei valoare. Cu români care se întorc în patria lor. Cu copii și tineri care au viitor în țara lor. 

Aceasta este România normală și ea începe cu un vot - votul pentru Klaus Iohannis! Este votul pentru cel care a apărat România de rău, a învins răul și a făcut posibilă normalitatea.

Veniți la vot și votați Klaus Iohannis! Votați România normală!

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale 2024. Cine sunt cei 14 candidaţi la scrutinul de duminică și în ce ordine sunt pe buletinul de vot

Campanie a PNL împotriva Elenei Lasconi: Reclame plătite de o firmă a unui liberal care a dat lovitura în anul electoral 2024

Traian Băsescu, apel pentru susținerea lui Lasconi. „Cel mai bine plasat candidat de dreapta poate intra în turul 2, cu o condiție”

Iohannis va fi chemat în Parlament ca să-și justifice deplasările externe (Surse)

Partenerii noștri