Live

Rezultate finale alegeri prezidențiale 2019. BEC: Klaus Iohannis a primit 66,09 % din voturi, Viorica Dăncilă – 33,91%

Data publicării:

Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din 2019, turul al doilea. Astfel, candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 66,09% din numărul de voturi valabil exprimate, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 33,91% din voturi.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoţescu, a precizat că Iohannis a obţinut 6.509.135 de voturi valabil exprimate, iar Dăncilă - 3.339.922, potrivit rezultatului final la alegerile prezidenţiale,, relatează Agerpres.

Preoţescu a adăugat că la BEC au fost înregistrate toate procesele-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, cele ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare.

Numărul celor care s-au prezentat la urne a fost de 10.031.762, reprezentând 54,86% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

Numărul de voturi valabil exprimate s-a ridicat la 9.849.057, reprezentând 98,18% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, numărul total de voturi nule a fost de 182.648, reprezentând 1,82% din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.

Editor web: M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Klaus Iohannis a convocat CSAT săptămâna viitoare. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

Viorica Dăncilă s-a înscris în partidul lui Terheș. „Cred că ar fi, din nou, un premier extraordinar”

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Mesajul lui Klaus Iohannis, la începutul anului școlar. Cum vrea președintele să fie măsurate performanțele elevilor

Partenerii noștri