Live

Opt persoane au murit în Canalul Mânecii. Încercau să ajungă din Franța în Anglia cu o barcă de cauciuc

Data publicării:
Opt persoane au murit noaptea trecută în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii. sursa foto: Profimedia

Opt persoane au murit noaptea trecută în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii din Franța în Anglia, potrivit poliției franceze, scrie BBC.

Peste 60 de persoane se aflau la bordul unei ambarcațiuni de cauciuc în momentul în care a început să se scufunde. Serviciile de salvare au fost alertate după ce ambarcațiunea a intrat în dificultate în apele de la nord de Boulogne-sur-mer, în nordul regiunii Pas-de-Calais, după ora locală 01:00. Cel mai probabil, cu toții erau migranți și încercau să treacă ilegal în Anglia. 

Paza de coastă a spus că barca a fost văzută îndreptându-se spre o plajă din orașul Ambleteuse, dar echipele de salvare nu au putut oferi asistență din mare.  

Zeci de persoane au murit încercând să traverseze Canalul Mânecii anul acesta

53 de persoane au ajuns la mal și au primit îngrijiri medicale la fața locului, pentru alte opt persoane nu s-a mai putut face nimic.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă un astfel de incident tragic. În urmă cu două săptămâni, 12 persoane, inclusiv șase copii și o femeie însărcinată, au murit când o ambarcațiune care transporta zeci de migranți s-a scufundat în Canalul Mânecii.

În ultimele două zile a avut loc o serie de încercări de traversare a Canalului Mânecii, odată cu sosirea vremii mai calme. Autoritățile maritime franceze au declarat că 200 de persoane au fost salvate într-o perioadă de 24 de ore vineri și sâmbătă.

Paza de coastă franceză și alte persoane intervievate au salvat persoane aflate la bordul a patru ambarcațiuni separate - una cu 61 de persoane, alta cu 55 și alte două cu câte 48 și 36 de persoane. Optsprezece tentative de traversare au fost monitorizate de autorități în cursul zilei. Incluzând cele mai recente opt victime, un total de 45 de persoane au murit în Canalul Mânecii în acest an - cel mai mare număr raportat din 2021, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație a ONU.

Mai mult de 21 000 de persoane au traversat Canalul Mânecii în acest an.

Editor : Andreea Burghelea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul revoltător în care o șalupă a poliției spaniole trece intenționat peste o barcă în care erau 4 persoane. „O faptă sălbatică”

Cum a supraviețuit o familie 38 de zile în mijlocul oceanului după ce balenele ucigașe le-au scufundat vasul

Momentul în care o balenă răstoarnă o barcă în largul coastei New Hampshire. Cum au fost salvați pescarii de la bord

Cinci bărbați au fost salvați dintr-o barcă ce plutea în derivă pe Dunăre

Partenerii noștri