Delicii andaluze. Cum se prepară cel mai bun gazpacho, folosind un ingredient-surpriză
Bucătăria spaniolă este recunoscută ca fiind printre cele mai bune la nivel internațional, iar preparatele sale savuroase și revigorante au pus Spania pe lista pasionaților de turism culinar.
Ciocoliva, peste ciocolata Dubai. A fost inventată de doi români din Scoția: Din prima zi a fost nebunie, vânzările au explodat
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Președintele Klaus Iohannis va fi chemat în Parlament (surse)
Articol susținut de Hochland
Preparatele spaniole, cu influențe mediteranene sau arabe, se remarcă mai ales prin prospețime și un gust rafinat. De aceea, astăzi îți arătăm cum se prepară una dintre celebrele rețete andaluze de gazpacho, o supă care se servește rece și este perfectă pentru a fi savurată în vara sau într-un început de toamnă călduroasă.
Pentru a prepara un gazpacho ca la carte, avem nevoie de castraveți, ceapă, roșii, busuioc, cimbru, gheață, lime și telemea de capră de la Hochland, un ingredient care va completa perfect gustul proaspăt al roșiilor și va adăuga un plus de savoare preparatului.
Cum se prepară gazpacho:
Începem prin a curăța castraveții și a-i tăia mărunt, cubulețe. Procedăm la fel și cu roșiile, și cu ceapa. Busuiocul, cimbrul, lime-ul și gheața se pun apoi în blender, peste roșiile, ceapa și castraveții tăiate cubulețe. Amestecăm în blender până când obținem o supă cremă omogenă.
Preparatul se toarnă apoi în pahare și se decorează cu o felie de mentă, câteva cubulețe de ceapă, castraveți și telemea de capră de la Hochland tăiată cubulețe.
Telemeaua de capră este un ingredient ușor, dar cu un gust inconfundabil și savuros, care se combină excelent cu aroma roșiilor.
Articol susținut de Hochland
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News