Live

EURO 2024. Franța a eliminat Portugalia la loviturile de departajare și merge în semifinale

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Selecţionata Franţei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Portugalia cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, vineri seara, pe Volksparkstadion din Hamburg, într-un meci în care scorul a fost alb, 0-0, atât la finalul celor 90 de minute, cât şi după prelungiri. 

La Hamburg, portarul lusitan Diogo Costa a respins extraordinar bomba lui Theo Hernandez, din minutul 20, iar în minutul 61 a fost rândul portarului francez, Maignan, să intervină la dubla ocazie Brunos Fernandes şi Joao Cancelo.

După numai două minute, goalkeeperul cocoşilor galici a respins cu o paradă şutul lui Vitinha, pentru ca după aceea să blocheze şi încercarea lui Cristiano Ronaldo de a înscrie cu călcâiul.

În minutul 66 a fost rândul lui Kolo Muani să rateze, pentru Franţa, şi numai intervenţia lui Ruben Dias l-a salvat pe Diogo Costa de la primirea unui gol. Camavinga a şters bara cu un şut în minutul 7, pentru ca Dembele să trimită puţin pe lângă vinclu, în minutul 73.

Primele 90 de minute s-au încheiat fără gol, iar în prelungirile meciului nici una dintre cele două formaţii nu au reuşit să dea lovitura decisivă, astfel încât s-a ajuns la loviturile de departajare.

Ousmane Dembele a transformat pentru Franţa, Cristiano Ronaldo a egalat, Fofana i-a readus pe francezi în avantaj şi Bernardo Silva a făcut 2-2.

Kounde a executat impecabil şi a înscris în timp ce Joao Felix a trimis în bară.

Barcola a dus avantajul francezilor la două goluri, 4-2.

Nuno Mendes i-a menţinut pe luistani în joc însă Theo Hernandez a marcat şi a dus Franţa în semifininala cu Spania.

Cristiano Ronaldo a jucat probabil ultimul său meci la un turneu final şi este primul Euro la care nu înscrie niciun gol.

PORTUGALIA: Diogo Costa – Cancelo (N. Semedo 74), Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes – Palhinha (Ruben Neves 90+2), Vitinha (Matheus Nunes 119), Bruno Fernandes (F. Conceicao 74) – Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leao (Joao Felix 106).
Selecționer: Roberto Martinez.

FRANŢA: Maignan - Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez - Kante, Tchouameni, Camavinga (Fofana 91) – Griezmann (Dembele 67) - Kolo Muani (M. Thuram 86), Mbappe (Barcola 106).
Selecționer: Didier Deschamps

Cartonaşe galbene: Palhinha 79 / Saliba 84

Arbitri: Michael Oliver - Stuart Burt, Dan Cook (toţi din Anglia) – Szymon Marciniak (Polonia)

Mâine, 6 iulie se dispută meciurile Olanda - Turcia şi Anglia - Elveţia.

 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

EURO 2024. Spania a învins Franța și a devenit prima finalistă a turneului. Record istoric stabilit în meciul de la Munchen

EURO 2024. Cine e Lamine Yamal, fotbalistul care a devent cel mai tânăr marcator la un turneu final de Campionat European

EURO 2024. Reacția lui Deschamps după ce stilul de joc al Franţei a fost criticat

EURO 2024. Olanda a învins Turcia şi s-a calificat în semifinale

Partenerii noștri