Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 23 ianuarie
Cele mai importante evenimente petrecute pe 23 ianuarie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 iunie
1556 - CEL MAI TERIBIL CUTREMUR
În regiunea Shaanxi din centrul Chinei a avut loc cel mai devastator cutremur din istoria lumii, dacă ne referim la numărul de victime. 830.000 de oameni ar fi murit.
Majoritatea oamenilor din zona epicentrului locuiau în peșteri săpate direct în stânci de loess, foarte instabile. Din cauza seismului, aceste peșteri s-au prăbușit.
Cutremurul apare și în mărturiile unui călugăr portughez, care era în China în acel an. A scris că acest cutremur ar fi putut fi pedeapsă divină pentru păcatele oamenilor.
1941 - DIN EROU, APROAPE TRĂDĂTOR
Charles Lindbergh, eroul aviator, omul care a reușit primul zbor non-stop New York-Paris, a venit în Congresul SUA și a cerut negocierea unui pact de neutralitate cu Hitler.
SUA nu erau în război atunci, iar Germania încă nu atacase URSS. UK lupta aproape singură în Europa, în acel moment. Simpatiile pro-naziste ale lui Lindbergh erau publice.
Aviatorul susținea gruparea "America First", fascistă și antisemită, care dorea ca SUA să nu intre în război. Lindbergh a fost blamat pentru ideile sale filo-naziste.
1960 - CĂLĂTORIE CĂTRE ADÂNCUL OCEANULUI
Batiscaful Trieste a coborât pe fundul Gropii Marianelor, cel mai adânc punct de pe glob. Submersibilul a ajuns la 10.911 m sub nivelul mării. Era un record la acea vreme.
La bordul batiscafului Trieste erau doi oameni: Jacques Piccard, oceanograf elvețian, și Don Walsh, explorator american. Călătoria le-a luat 4 ore și 47 minunte.
Recordul stabilit de Trieste a fost doborât abia în 2019. Americanul Victor Vescovo a coborât și el în Groapa Marianelor, dar a ajuns cu 16 metri mai jos.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News