Live

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 iunie

Data publicării:

PRIMA ÎNCORONARE TELEVIZATĂ

Regina Elisabeta a II-a era încoronată în Westminster Abbey din Londra. A fost prima încoronare televizată. Milioane de britanici au cumpărat special televizor. Inițial, tânăra suverană nu a vrut ca acest moment sacru să fie dat în direct la TV. Dar șefii BBC, care au simțit că va fi un eveniment istoric, au reușit să o convingă.
20 de milioane de oameni au urmărit încoronarea la TV. Pentru prima dată, televiziunea avea audiență mai mare decât radio. Era un semn al noilor vremuri ce au urmat.

1979  CRUCEA ÎMPOTRIVA SECEREI ȘI CIOCANULUI

Papa Ioan Paul al II-lea ajungea în țara natală, Polonia. Era primul papă care punea piciorul într-o țară comunistă. Regimul se temea de această vizită, dar nu a oprit-o.
Era a doua călătorie externă a lui ca Papă. Milioane de oameni au venit să-l vadă și, mai ales, să-l asculte pe suveranul pontif polonez. 9 zile a stat Papa în țara natală. Mulți istorici cred că a fost cea mai importantă vizită a Papei Ioan Paul al II-lea. Atunci au fost puse bazele "Solidaritatea" și eventualei căderi a regimului comunist.

1966 LUNA, VĂZUTĂ DE APROAPE

Sonda americană Surveyor I aseleniza în condiții bune și începea să transmită imagini cu o cameră TV. Erau primele imagini de aproape cu suprafața Lunii.
Surveyor 1 a făcut peste 11 mii de fotografii de pe suprafața Lunii. Imaginile au continuat să fie trimise până pe 14 iunie. Unele televiziuni au transmis în direct.
NASA a fost surprinsă de reușita acestei misiuni, pentru că încercările anterioare au eșuat. Experții americani către că probabilitatea de reușită era 10-15%.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce se întâmpla în locuința lui Ronaldo în timp ce el juca pentru Al-Nassr. Georgina a făcut totul public pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Cum relata presa vremii construcția “Epocii de Aur”

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 7 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 6 septembrie

Partenerii noștri