Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 8 septembrie

Data publicării:

2022 - REGINA A MURIT, TRĂIASCĂ REGELE

Elisabeta a II-a, regină a Marii Britanii și a alte 14 țări, a murit la castelul Balmoral din Scoția. Avea 96 de ani, dintre care mai bine de 70 îi petrecuse pe tron.

Regina a murit la ora 15:10 iar anunțul oficial a fost făcut la 18:30. De 481 de ani nu mai murise un monarh în Scoția. Guvernul UK a pus în aplicare planurile pentru funeralii.

În momentul morții reginei, moștenitorul ei, Charles, a devenit automat Rege. Avea 73 de ani. Ulterior, el a anunțat că își va lua numele de Charles al III-lea.

1966 - ULTIMA FRONTIERĂ

Primul episod al serialului ştiinţifico-fantastic Star Trek a fost difuzat la televiziunea americană NBC. Primele recenzii au fost negative. Riscul anulării serialului era real.

Dar americanii au fost captivați de nava Enterprise și de aventurile echipajului său. Fiecare episod din primul sezon începe cu celebra frază: "Spațiul. Ultima frontieră".

Star Trek e acum una din cele mai cunoscute serii SF. Include 13 filme și 11 seriale. De asemenea, Star Trek încă este o influență pentru lumea științei și tehnicii.

1941 - ASEDIU BRUTAL

Acum 82 de ani, armatele germane au început să asedieze Leningrad. Orașul avea o valoare strategică, dar și una simbolică, având numele fondatorului URSS.

Asediul a durat 872 de zile și a fost unul dintre cele mai lungi și distructive din istorie. Peste un milion de civili au murit din cauza luptelor, frigului și foametei.

Au fost înregistrate și între 1.000 și 2.000 de acte de canibalism. Cei prinși că mâncau oameni erau executați de loc. Asediul de la Leningrad s-a terminat în 1944.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a fotografiat alături de mașina cu design nemaivăzut, interzisă în Europa, și a devenit virală pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 29 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 26 septembrie

Ne pierdem istoria digitală. 25% dintre toate paginile web care au existat la un moment dat între 2013 și 2023 nu mai sunt accesibile

Se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Cum relata presa vremii construcția “Epocii de Aur”

Partenerii noștri