Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 30 iulie
Cele mai importante evenimente petrecute în 30 iulie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1966 - CÂND FOTBALUL S-A ÎNTORS ACASĂ
Naționala de fotbal a Angliei a bătut Germania de Vest și a câștigat campionatul mondial găzduit chiar de englezi. Finala s-a jucat pe stadionul Wembley din Londra.
Scorul final a fost 4-2, după prelungiri. Sir Geoffrey Hurst a marcat un hat-trick. Pentru englezi, victoria a fost și mai dulce, pentru că au câștigat în fața vechilor dușmani.
Aproape 100.000 de oameni erau în tribune, inclusiv regina Elisabeta a II-a, care a înmânat trofeul Jules Rimet echipei engleze. Anglia nu a mai câștigat alt campionat mondial.
1975 - UN MISTER AMERICAN
Jimmy Hoffa, unul dintre cei mai importanți lideri sindicali din SUA, a dispărut fără urmă din parcarea unui restaurant din Detroit. N-a mai fost văzut vreodată, nici viu, nici mort.
Hoffa urma să aibă o întâlnire cu doi lideri mafioți, dar aceștia nu au apărut. Sindicalistul și-a sunat soția și a rugat-o să facă niște friptură, că vine direct acasă.
Martori l-au văzut pe Jimmy Hoffa urcându-se într-o mașină necunoscută. Hoffa a fost declarat mort în 1982. Cadavrul nu a fost găsit și încă este căutat prin Detroit.
2003 - ULTIMA BROSCUȚĂ
De pe linia de asamblare a unei fabrici din Mexic a ieșit ultima "Broscuță" clasică. Aveam numărul 21.529.464. O trupă de Mariachi i-a cântat o melodie de despărțire.
Ultima "Broscuță", vopsită în albastru deschis, a fost dusă imediat la muzeul VW din Germania. A fost finalul carierei de 65 de ani a unei mașini foarte îndrăgite.
Dintr-un vehicul gândit ca germanii să se deplaseze pe autostrăzile făcute de naziști, a ajuns un simbol al renașterii Germaniei și al contra-culturii hippie.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News