Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 20 septembrie
Cele mai importante evenimente petrecute în 20 septembrie:
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1459 - CETATEA BUCUREȘTILOR
Într-un document de acum 564 de ani, din timpul domniei lui Vlad Țepes, a fost menționat pentru prima dată numele cetății București. A fost prima atestare documentară.
București a devenit, cu timpul, a doua capitală a Țării Românești, după Târgoviște. Apoi, în perioada fanariotă, a rămas singura. Atunci a început și dezvoltarea orașului.
În secolul XIX, București s-a modernizat radical. Iar la începutul secolului XX, era cunoscut ca "Micul Paris". Cât despre nume, teoria cu ciobanul Bucur e cea mai populară.
1973 - BĂTĂLIA SEXELOR
Acum 50 de ani, în orașul american Houston, a avut loc unul dintre cele mai importante meciuri de tenis din istorie: Billie Jean King contra lui Bobby Riggs.
King avea 29 de ani și era una dintre cele mai bune tenismene din lume în acel moment. Bobby Riggs avea 55 de ani și se retrăsese din tenisul profesionist în 1951.
Riggs a zis că poate bate orice tenismenă profesionistă, chiar dacă era bătrân. Billie Jean King l-a învins în trei seturi. A fost un moment crucial pentru tenisul feminin.
1946 - FESTIVAL DE FILM PE COASTA DE AZUR
Prima ediție a festivalului de film de la Cannes a avut loc acum 77 de ani. Filme din 21 de țări, majoritatea despre război, au fost prezentate în fostul cazino din oraș.
România a fost reprezentată în concurs de filmul "Florea Reginei", în regia lui Paul Călinescu. De asemenea, un român a fost și în juriul festivalului.
La primele ediții, cele mai bune filme au primit Marele Premiu al festivalului. Abia în 1955, a fost decernat Palme d'Or, simbolul Festivalului de Film de la Cannes.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News