Video Nicușor Dan, prima reacție după ce a câștigat a doua oară Primăria Capitalei: „Nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Foto: Nicușor Dan / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a făcut, duminică seara, primele declarații după ce a câștigat pentru a doua oară alegerile pentru Primăria Capitalei. El spune că nu-și va bate joc de noul mandat pe care l-a obținut și a mulțumit celor care au contribuit la victoria sa.

ACTUALIZARE 23.07 Nicușor Dan a declarat pentru Digi24 că „nu se pune problema” să candideze la alegerile prezidențiale.

„Am primit mandat pentru încă 4 ani și am început să facem lucruri pentru București, avem probleme mari, ăsta e mandatul”, a spus el.

Dan a spus că vrea să rămână independent și că urmează o negociere pentru majoritate în Consiliul General al Capitalei.


„Niciodată politicienii nu câștigă alegeri, sunt câștigate de comunități. Azi am avut în București o comunitate care și-a dorit onestitate în funcția publică. Și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-au dorit dreptate. Vreau să vă mărturisesc că sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-ați oferit-o și de speranțele pe care le puneți în noi.

Niciodată nici eu și nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la campania asta și celor care au contribuit la campaniile din 2020, 2026, voluntarilor, oamenilor care au strâns semnături, celor care au dat bani, persoanelor publice care au girat cu numele lor pentru ceea ce facem”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general a afirmat că va declanşa un referendum pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector.

„Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti, care ar putea să aducă zeci de mii de studenţi străini în Bucureşti şi să pună Bucureştiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe”, a mai declarat Nicușor Dan. 

Rezultatele prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale 2024 din București, pentru funcția de primar al Capitalei și pentru funcțiile de primar de sector, valabile pentru ora 20:30:

  • Primăria Capitalei
  • Nicușor Dan - 45%
  • Gabriela Firea - 24%
  • Cristian Popescu Piedone - 13%
  • Sebastian Burduja - 10

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor a fost...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale