Alegeri Europarlamentare. Nicu Ştefănuţă a câştigat un nou mandat în PE: Am dus o luptă eroică, pentru că am dus o luptă pentru o idee

Data publicării:
BUCURESTI - MITING - NICU STEFANUTA - 6 IUN - 2024
Potrivit rezultatelor provizorii ale BEC, independentul Nicu Ştefănuţă a obţinut 3,05% din voturi la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Sursa foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, care a câştigat un nou mandat în PE ca independent, potrivit rezultatelor provizorii ale BEC, a declarat că a dus o luptă eroică, „pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid, pentru România care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, căreia îi pasă şi de schimbări climatice şi de drepturile omului”.

”Campania a fost enorm de grea, extenunantă şi nu doar ce s-a văzut la TV. Noi lucrăm de peste 3 luni de zile, suntem în stradă, nonstop, am făcut semnăturile de bună, în stradă. Am avut nu ştiu câte piedici administrative şi de alt fel, dar am dus o luptă eroică, pentru că am dus o luptă pentru o idee, nu pentru un om, nu pentru un partid. Pentru România aceea care nu se vede neapărat, pe care multă lume o consideră România tânără, care este mai deschisă la minte, mai modernă, îi pasă şi de schimbări climatice şi de drepturile omului”, a spus Ştefănuţă în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că este o Românie care există şi acum se vede la vot. ”Tinerii au echivalat seniorii, ceea ce este o mare, mare realizare”, a completat europarlamentarul.

Nicu Ştefănuţă a precizat că, din datele pe care le au, arată clar că a trecut pragul pentru PE. ”Doar în eventualitatea în care sunt nişte hoţii sau nişte voturi care apar de te miri unde, nu ai cum să fii pe creştere şi (..) dintr-o dată din ultimele două trei procente să apară vreo surpriză. Mia sunt 110 secţii de numărat din Bucureşti”, a completat acesta.

Despre rezultatul obţinut de USR la alegeri, partidul din care a plecat, Ştefănuţă a arătat că pentru el este un subiect încheiat.

”Partidul este altul, mai poartă doar numele. Oamenii nu mai sunt aceiaşi. Este un subiect încheiat. Eu am arătat o viziune progresistă, modernă, există suficienţi români verzi în România şi asta mi-am asumat de aproape doi ani, deja, şi îmi văd de viaţa politică”, a completat eurodeputatul.

Despre planurile pentru mandatul din PE, Nicu Ştefănuţă a afirmat că se bucură că întăreşte mandatul verzilor europeni. ”Probabil vom face parte din coaliţia de guvernare europeană, împreună cu alte partide, ca să formăm o majoritate anti-extremistă (..) Trebuie să salvăm Planul Verde european, pentru că este important să menţinem o durecţie, nu să schimbăm la doi, trei ani” a spus el.

Potrivit rezultatelor provizorii ale Biroului Electoral Central, de luni seară, independentul Nicu Ştefănuţă a obţinut 3,05% la alegerile europarlamentare din 9 iunie şi a trecut pragul pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat condamnat la moarte așteaptă de 45 de ani în închisoare să-i fie aplicată sentința, dar, ajuns la...
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi pe scena Neversea în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile...
Pro FM
Bebe Rexha, declarații controversate: „Sunt frustrată, am tăcut prea mult!” Susține că dezvăluirile ei vor...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Dacă Franța va intra în blocaj, șocul va fi resimțit din România până în SUA. „Avem două scenarii în turul 2...
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Grasu XXL a izbucnit în lacrimi pe scena Neversea în timp ce cânta piesa scrisă pentru fiica lui. Imaginile...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...