„Mărioara de la Ţară” s-a mutat în Cape Town în 2000 pentru că îşi dorea ceva mai mult decât să meargă la serviciu şi să se întoarcă acasă. După o excursie în Africa de Sud, s-a mutat acolo definitiv. S-a angajat la un birou de avocatură, dar sătulă şi acolo de rutină, a hotărât să se implice în educarea localnicilor. Aşa a cumpărat o formulă de săpun şi a deschis o mică fabrică.
În fiecare an a mărit echipa cu 2-3 persoane şi cu toţii au fost antrenaţi şi educaţi în acest meşteşug de ea. I-a învăţat limba engleză, i-a învăţat matematica cu manuale româneşti. Acum lucrează 40 de oameni. La rândul ei, a învăţat biochimie şi chimie organică.
Săpunul e făcut manual, tunat manual, tăiat şi șlefuit manual. Produsele în care este ambalat, cutia, eticheta sunt făcute tot de ei. Şi e făcut doar din ingrediente naturale. Şi, pentru că au avut succes, clienţii le-au cerut să facă şi alte produse. Acum fac şi şampon, uleiuri, creme de corp, parfumuri şi lumânări.
O dovadă de responsabilitate socială apreciată de companiile care i-au devenit clienţi între timp şi care consideră fabrica de săpun o companie „motivaţională".