Pe strada Lungă din oraşul Ghimbav sunt patru treceri de pietoni, mai mult sau mai puţin bine trasate. Una dintre ele este oblică, alte două îl obligă pe trecător să calce iarba şi florile de pe spaţiile verzi, iar cea de a patra, o adevărată operă de artă, ocoleşte capătul scuarului care separă cele două sensuri de mers ale şoselei.
„Dacă distanţa de pe o parte până pe cealaltă a străzii vi se pare prea mare, nu vă faceţi griji! Pe acest scuar au fost montate câteva bănci, ca să vă puteţi odihni. Doar că, pentru a ajunge la una din ele, trebuie fie să treceţi prin loc nepermis, fie să călcaţi spaţiul verde, de la cea mai apropiată trecere de pietoni - în cazul nostru, aceasta. Dacă vă place mişcarea, însă, puteţi să vă continuaţi liniştiţi drumul pe trecerea de pietoni, care, la cum e desenată, îl face de două ori mai lung”, transmite corespondentul Digi24 Sorina Secelean.
„Nici nu cred că era nevoie de terecere de pietoni aici, în primul rând şi... făcută o alee, o ceva, peste zona verde”, spun localnicii.
Primăria Ghimbav are o explicaţie ecologistă - nu s-a îndurat să sacrifice spaţiile verzi!
Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav: Deocamdată stă în forma aia. De ce, vi se pare anormal?
Reporter: De ce a fost oclit scuarul?
Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav: Nu am vrut să stricăm zona verde, dar acolo o să fie o modificare, pentru că o să apară o fântână arteziană chiar în centru.
Cât despre băncuţele buclucaşe, amplasate între benzile de circulaţie...
„Nu e normal, nu ar trebui aşa. Nu ştiu cine a dat comandă să facă asemenea chestii!”, cred oamenii.
Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav: La unii li s-a părut curios că sunt chiar pe mijloc, pe zona verde. Să vedeţi seara ce bine se simt tinerii acolo pe scuar.
Un lucru este sigur: cu sau fără băncuţe, Ghimbavul se poate mândri că este, probabil, singurul oraş din ţară unde trecerile de pietoni nu sunt perpendiculare pe direcţia de mers a vehiculelor, ci paralele şi surprinzătoare.