„Nu cred că putem vorbi de consecinţe formale directe, dar sigur există şi acestea, candidatura e un act politic, e depusă în funcţie de legea electorală care nu prevede că trebuie să fie preşedintele partidului.
Formaţiunile care îl sprijină şi-au asumat această candidatură şi nu au niciun motiv să dea înapoi. Adversarii politic vor specula însă aceste momente şi vor putea spune că e o candadidatură improvizată.
S-ar putea să fie nevoie de un congres al pariridului, care să respecte toate prevederile statutare, dacă şi Curtea de Apel Bucureşti va considera că nu s-au respectat condiţiile legale.
Pentru PNL vor fi o serie de probleme care s-ar putea să deconteze după alegerile prezidenţiale. Astfel, decizia – dacă ar deveni definitivă şi la CAB - nu afectează candidatura la alegerile prezidenţiale, ci funcţionarea partidului, eventual fuziunea cu PDL, adeziunea la PPE, dar probabil vor găsi soluţii de compromis astfel încât actele partidului să nu fie considerate nule. S-ar putea ca şi fuziunea să fie pusă în final în discuţie”, a declarat Cristian Pârvulescu.